Подновяването на двата най-силни шампионати в света, тези на Англия

...
Подновяването на двата най-силни шампионати в света, тези на Англия
Коментари Харесай

Рестартът на футбола в Англия и Испания е довел до нови телевизионни рекорди

Подновяването на двата най-силни шампионати в света, тези на Англия и на Испания незабавно докара до телевизионни върхове във връзка с гледалите мачовете по малкия екран фенове.

В Англия футболът се завърна с огромно дерби в сряда вечер. Манчестър Сити победи Арсенал с 3:0, а по-късно стана ясно, че мачът е бил най-гледаният в шампионата от съвсем три години и половина.

Общо 2.6 милиона фенове са гледали дуела във Англия по " Скай Спортс ", което е 14.3% от цялата телевизионна публика в сряда вечер.

Така мачът е най-гледаният от януари 2017 година насам, когато 2 милиона фенове наблюдаваха равенството 1:1 сред Манчестър Юнайтед и Ливърпул.

Първият мач за деня сред Астън Вила и Шефийлд Юнайтед, също е провокирал сериозен интерес с своите 1.4 милиона фенове.

Страхотни стойности се регистрират и в Испания, където шампионатът бе възобновен на 11 юни. Според проучването на Nielsen Sports първият кръг след рестарта е довел до нарастване на аудиторията от над 48%.

Най-голямо е било то в Африка със скок от 73%. 72% е нарастването в Азия, а в Европа е с 56%. На Стария континент най-зажаднели за футбол са в Белгия, където нарастването по отношение на интервала преди пандемията е от 130%, което най-вероятно значително се дължи и на обстоятелството, че локалното състезание бе прекъснато предварително.

Най-гледаният мач е бил триумфът на Реал (Мадрид) с 3:1 над Ейбар, следван от този на Барселона с 4:0 над Майорка.
 Барса победи Леганес, Меси вкара 69-ия гол за тима в Ла Лига и 699-ия в кариерата си
Барса победи Леганес, Меси вкара 69-ия гол за тима в Ла Лига и 699-ия в кариерата си

Ансу Фати също се разписа
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР