Подновената кампания на Русия от ракетни и безпилотни удари срещу

...
Подновената кампания на Русия от ракетни и безпилотни удари срещу
Коментари Харесай

Какво би станало, ако Западът спре да играе по правилата на Русия

Подновената акция на Русия от ракетни и безпилотни удари против украински цивилни стартира упорито. Кампанията беше от дълго време предстояща, само че все пак западните поддръжници на Украйна наподобява повтарят същите неточности от предходната година, когато реагираха на нея, пише Кийр Джайлс за СиЕнЕн.

По време на миналогодишното зимно нахлуване против отоплителна и енергийна инфраструктура на Украйна, целящо да замрази страната в послушание, напъните на Запада за поддръжка се концентрираха върху подмяната на тази инфраструктура - поддържайки светлините в Украйна, само че също по този начин неизбежно подреждайки повече цели, които Русия да нападна.

Тази година акцентът е върху доставките на системи за противовъздушна защита за по-добро отбрана на небето на Украйна.

Но казусът и с двата метода е, че те са отбранителни и реактивни и не вършат нищо за справяне с казуса при източника, като спрат ударите.

В момента няма минуси за Русия да продължи офанзивите си против украински жилищни региони и сериозна инфраструктура. Това е по този начин, тъй като Западът като цяло и Съединени американски щати в частност взеха решение, че не могат да създадат нищо, с цел да повлияят на съветския избор.

Но единствено превръщането на Украйна в по-устойчива мишена не е устойчива тактика. Ако желаят по-малко цивилни да загинат, западните поддръжници на Киев би трябвало да осъзнаят, че могат да поемат самодейността, вместо да следят безпомощно.

Всъщност един от най-неприличните и перверзни детайли на войната против Украйна е методът, по който на Русия е позволено от международната общественост да я води. Светът - и Западът - се съгласиха с разпоредбите на играта, подбудени от Москва, където на Русия са предоставени безвредни зони, от които може да изстрелва ракетни офанзиви против украински жилищни здания, без да се тормози от контраудари.

Това безмълвно единодушие е доказателство за неуспех на въображението и самодейността и крах да се отстъпи и да са осъзнае какъв брой неуместно и необичайно е, че Русия може да продължи по този път на държание, без да бъде спирана от никой различен, с изключение на от Украйна.

Това е умствена парализа, вкоренена в догатката, че Русия е прекомерно огромна, прекомерно мощна, прекомерно ирационална или има прекалено много нуклеарни оръжия, с цел да бъде повлияна. Поведението на съветската страна наподобява се третира като натурален феномен, който би трябвало да се следи безпомощно, а не като резултат от пресметнати решения на лидерски фигури - чиито калкулации могат да бъдат повлияни както от тласъци, по този начин и от възпиращи фактори.

Спирането на ударите не значи безусловно просто да се отвърне на източниците на офанзивите с ракети и дронове. Това по този начин или другояче е значително изключено поради възбраната на Съединени американски щати за потребление на доставени от Съединени американски щати оръжия против Русия в личните й граници. Но това не значи, че Западът - със или без Съединени американски щати - въобще няма лостове за въздействие.

Разгледани са и отхвърлени някои разновидности за обезсърчаване и въздържане на Русия от съответни дейности в Украйна. Те включват наличие на войски от държави-членки на НАТО в Украйна преди нашествието, с цел да я предотвратят - бързо изключено като неправдоподобно без поддръжката на Съединени американски щати.

Но други западни решения бяха показани на Москва като очевиден избор. Още през декември 2022 година Обединеното кралство сподели на Русия, че ще достави ракети Storm Shadow на Украйна, в случай че офанзивите против украинската гражданска инфраструктура продължат. Русия в действителност продължи и в този момент Storm Shadow е значим фактор за провалянето на Черноморския флот на Русия и излагането на Крим на риск.

Западът може да направи още доста неща, които откровено не биха се харесали на Москва. Това може да включва обещания за по-големи доставки на оръжейни системи с висок профил като бойни самолети или ракети с огромен обсег; или сигнализиране за по-сериозно желание за изземване на съветски държавни активи, замразени в чужбина, като отплата за вредите, нанесени на Украйна.

Свързването на вероятността за неприятни резултати с измененията в държанието на Русия би осигурило въздействие и лост върху Москва - само че тази скъпа опция наподобява съвсем в никакъв случай не се употребява.

Администрацията на Байдън поредно е съобщавала за устрема си да поддържа Украйна. За страдание, тя също по този начин поредно и ясно оповестява, че мощно се опасява от директна борба с Русия. Този сигнал зае мястото на всевъзможни действителни старания за въздържане на Москва. Президентът Джо Байдън съобщи, че " пази гърба на Украйна ", като в това време акцентира " безапелационното увещание " от Украйна, че доставените от Съединени американски щати оръжейни системи няма да бъдат употребявани против самата Русия.

По време на войната, макар че въздържаха качествата, които биха пренесли борбата на Русия, Съединени американски щати помогнаха на Украйна с оръжия и материали, задоволителни да й разрешат да удържи нашествениците. Тези доставки бяха жизненоважни за продължаващото оцеляване на Украйна макар рецензиите за съмнението на Вашингтон по отношение на съответни оръжейни системи.

Но в този момент и тези потоци са възпрепятствани от детайли на Конгреса на Съединени американски щати, решени да дадат приоритет на събирането на вътрешни политически точки пред бъдещето на световната система, която е в основата на просперитета на Съединени американски щати. И военното управление на Украйна не може да направи реалистични проекти, до момента в който остава неразбираемо какво военно съоръжение ще бъде разполагаем за тяхното осъществяване.

Въпреки цялата липса на връзка сред нерешителен Бял дом, непослушен Конгрес и американска войска, която за разлика от това остава изцяло фокусирана върху това да разреши на Украйна да изгони съветските сили за навлизане, доказателствата се крият в дейностите, а не в думите на Съединените щати.

Тези доказателства поддържат единствено едно умозаключение: политическата върхушка на Съединени американски щати е решила, че даването на опция на Украйна да победи Русия не е в по-широкия стратегически интерес на Съединените щати. Това демонстрира некадърност или отвращение да се признаят ужасните последствия за Съединени американски щати и Запада като цяло от съветския триумф.

Има смущаващи паралели с интервала, водещ до Втората международна война. Силни изолационистки гласове в Съединени американски щати настояват, че войните надалеч не са от голяма важност вкъщи. Други спорят с какво предизвикателство би трябвало да се изправи, като че ли има избор - Русия и Китай в този момент заемат мястото на Германия и Япония от 30-те години на предишния век.

Междувременно Съединени американски щати може би са се надявали, че ограничения без ескалация - като стопански наказания и внимателен и еволюционен метод към въоръжаването на Украйна - ще бъдат задоволителни за споразумяване на стратегическа борба с Русия. Ако е по този начин, това очевидно се е провалило.

Тъй като толкоз поредно през целия спор, Обединеното кралство най-малко споделя вярното нещо и приканва Украйна да може да победи Русия, а не просто да оцелее. Европа също, шокирана от опасността за поддръжката на Съединени американски щати, в този момент споделя, че има за цел да усили производството на оръжия, с цел да помогне на Украйна - добре пристигнали вести, даже и от дълго време закъснели.

Но това не е сурогат на доста по-дълбока смяна на мисленето за това по какъв начин да се оправяме с Русия. И откакто Съединени американски щати са отвън картината като водач на коалиция на нежелаещите, има опция за други да се засилват. Държави на първа линия като Полша, които ясно осъзнават екзистенциалния темперамент на опасността, могат да поемат по-голяма роля в смяната на метода, по който Западът като цяло схваща спора - освен в открита борба в Украйна, само че и в по-широката война, която Русия води върху световната система, която поддържа Европа в сигурност от десетилетия.

Защитата на тази система ще бъде комплицирана, объркана и скъпа и ще включва сложен избор както за Европа, по този начин и за Северна Америка.

Но в терористичната акция на Русия в небето на Украйна през днешния ден, уравнението е брутално просто: колкото по-малко желае Западът да покаже на Русия, че дейностите му имат последици, толкоз повече украински мъже, дами и деца ще загинат.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР