Подлезът на Чифте баня в Пловдив изглежда зловещо и пешеходците

...
Подлезът на Чифте баня в Пловдив изглежда зловещо и пешеходците
Коментари Харесай

Зловещ подлез в Пловдив плаши пловдивчани СНИМКИ

Подлезът на Чифте баня в Пловдив наподобява злокобно и пешеходците с смут минават през мрачните лабиринти, до момента в който пресекат кръстовището на бул. „ Цар Борис III Обединител “ и „ Шести септември “.

Откакто търговците се изнесоха, подземното оборудване наподобява все по-отчайващо и откакто се смрачи, хората заобикалят да слизат долу. В подлеза останаха единствено три – четири магазина. Преди няколко години те бяха над 30. Отдавна е затворена сладкарницата, в която непрекъснато отсядаха гости.



Плочките и дъждоприемните решетки тук-там са изкъртени, стените са мощно нечисти от времето и по тях виси мрежа от кабели, осветлението е едва. Отдавна е затворена сладкарницата.Графити „ украсяват “ най-големия подлез в Пловдив, само че това е най-малката му неволя. Мирише на зле поддържана тоалетна.

" Мрачно е, неугледно, все път ме побиват тръпки на смут, че някой може да ме нападне. Не мога да схвана за какво този подлез в центъра е зарязан и не се поддържа ", недоумяват минувачите.

Кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов от дълго време упорства за главен ремонт.

Администрацията е подготвила план за новата визия на подлеза, издадено е строително позволение и се чака единствено финансиране. Проектът с замяна на всички съоръжения и асансьоари за хора с увреждания беше показан обществено през предходната година и коства малко над 3 млн.

 лв..

Според Стаменов подлезът може да стане комфортно и безвредно място за прекосяване на пешеходци, като по едно и също време с това да служи и за самобитна изложба. „ Това е една от пешеходните връзки от квартал „ Капана “ и Главната към Стария град “, припомня районният кмет.

И добавя, че преустройството може да се извърши, в случай че има средства и воля.



През предходната година в подлеза бяха инсталирани видеокамери. През 2022 –ра Георги Стаменов възнамерява взаимно с EVN да сложат LED осветяване. Мярката е краткотрайна, до момента в който не се намерят пари за главен ремонт, макар че с фрапантния скок на цените строителните работи нарастват и сумата може да се окаже още по – огромна.

Особено в случай че община Пловдив продължава да се бави с вложения в поддръжката освен на този, само че и другите пешеходни подлези.

Снимки от Валентина Биларева

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР