Подкрепям напълно предложенията на главния държавен здравен инспектор д-р доц.

...
Подкрепям напълно предложенията на главния държавен здравен инспектор д-р доц.
Коментари Харесай

Акад. Петрунов посочи коя антиваксърска постъпка е престъпление срещу националната сигурност

Подкрепям изцяло предложенията на основния държавен здравен контрольор доктор доцент Ангел Кунчев за стягане на ограниченията и за въвеждане на условия за документ за ваксина, тест за преболедуване или проучване,че си здрав, той е най-хубавия в региона си и ограниченията са доста рационални и съответни. Европа и цеиля свят от дълго време ги ползва, ние дори малко закъсняхме ", сподели пред БНР акад. Богдан Петрунов.

"Очевидно поради политическата обстановка малко се забавиха нещата, да не се основава напрежение измежду хората. Но без тези ограничения ние няма да излезем от тази обстановка.

Но въпросът е, че в този момент би трябвало да се съблюдават и да има кой да следи и управлява за тяхното осъществяване. Защото досега ограниченията у нас не се съблюдават...

Още пред септември трябваше да въведем този вид ограничения. Те се вкараха и в прилежащите ни Гърция и Румъния.
Ако не се одобряват тези оферти, чака ни повишаване на заболеваемостта. Още повече, че процесът на имунизиране у нас напряко буксува...

Силно съм засегнат и от тази акция с транспаранта против имунизациите и ограниченията, и че няма ковид пред Народното събрание. Антиваксърският афиш е закононарушение против националната сигурност, а не просто нелепост.

Ако продължаваме да имаме такава толерантност, ще имаме тежко развиване на пандемията през идващите месеци, а може би и години ", съобщи още известният имунолог.

Акад. Петрунов добави, че към този момент има огромни изследвания, че маските не вредят, а че защищават не по-малко от 25 на 100 от разпространяването на вируса. И носенет на маски би трябвало да е годно за учениците над 5 клас и за учителите.

Ротационният метод на преподаване в учебните заведения е също добър метод за намаляването на разнасянето на епидемията, сподели той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР