Подкрепеният от държавни стимули частен сектор в Китай е напът

...
Подкрепеният от държавни стимули частен сектор в Китай е напът
Коментари Харесай

HSBC: Растежът в Китай стигна дъното и икономиката ще се представи по-добре от очакваното

Подкрепеният от държавни тласъци частен бранш в Китай е напът да докара до възобновяване на стопанската система, която може да доближи напредък от 6,6% през тази година. Това считат специалистите от HSBC.

И до момента в който това ниво не наподобява впечатляващо на фона на двуцифреният растеж на Брутният вътрешен продукт в страната преди няколко години, то е доста над прогнозите за подобен от 6,2% за 2019 година.

Песимизмът за китайската стопанска система през тази година обхвана всички специалисти откакто тя направи на-лошото си показване от 30 години насам.

От държавното управление в Пекин от своя страна оповестиха през предишния месец своята прогноза за напредък сред 6 до 6,5%, което е под прогнозата им от края на предходната година.

В собствен разбор от HSBC обаче показват, че икономическите данни, в това число мощната индустриална интензивност в страната, демонстрират, че " растежът е стигнал дъното и ще стартира да се качва в идващите тримесечия на фона на стимулиращите ограничения на страната ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР