Подкрепеният от БСП нов кмет на Благоевград инж. Румен Томов

...
Подкрепеният от БСП нов кмет на Благоевград инж. Румен Томов
Коментари Харесай

Новият благоевградски кмет закрива всички досегашни културни фестивали в града

Подкрепеният от Българска социалистическа партия нов кмет на Благоевград инж. Румен Томов спря всички културни фестивали в града и закри огромна част от отдел „ Култура “ в общината. Това оповестява уеб сайтът „ Площад Славейков “, базирайки се на някогашния шеф на Фестивалното сдружение в града Десислава Кузманова.

Всички фестивали, които към този момент са си основали обичаи в Благоевград, стопират да съществуват.

Международният фестивал „ Франкофоли Благоевград “, който е провеждан към този момент пет пъти, а предходната година имаше рекордна посещаемост от над 40 хиляди души, се мести в София, откакто уредниците от френска страна не са постигнали съгласие с кмета.

Международният сценичен фестивал „ Тарарабумбия “ – фестивална платформа за самостоятелен и млад спектакъл, към този момент няма да се организира.

Закрит е и Международният фестивал „ Благоевград Блус и джаз “, както и Пролетният фестивал за модерно изкуство – и двата с обичайно наличие в града.

От кметството споделя, че фестивали ще има, само че няма да са същите. Ще бъдат основани нови, с нова идея и нови екипи. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР