Подкрепата, предоставяна на бежанците във Варна през настоящата година обсъдиха

...
Подкрепата, предоставяна на бежанците във Варна през настоящата година обсъдиха
Коментари Харесай

Във Варненско има близо 12 000 украинци, движението им продължава

Подкрепата, предоставяна на бежанците във Варна през актуалната година разискаха на поредна среща през днешния ден секретарят наОбщина Варна Нора Момчева и Седа Кузуджу, ръководител на Агенцията за бежанците на Организация на обединените нации, Хайонг Ким - консултант по координацията сред организациите на Организация на обединените нации, и Борис Чеширков – консултант „ Комуникации “ към Върховния комисариат на бежанците.

Хората, които напуснаха родината си, станаха част от нашата общественост и ангажимент на общината е да се грижи за тях. Затова и ние предоставяме всички услуги, които касаят бита на хората – здравни услуги в общинските ДКЦ-та, обществени услуги, в това число психическа поддръжка. За децата бе обезпечена опция за обучение в общинските учебни заведения, детски градини ясли, опция да посещават гратис дружно с българските си връстници школите на Общинския детски комплекс, изясни Нора Момчева.

Във Вашия район има сред 10 и 12 000 украинци и придвижването на хора продължава. Местните и регионалните управляващи имат основна роля и ние желаеме да продължим да работим с Вас, сподели Седа Кузулидж. Тя акцентира, че помощта от Община Варна е високо оценена от организацията и ще бъде споделяна на огромни международни конгреси. По време на срещата бяха разисквани и бъдещи дейности за помощ и адаптиране на деца и възрастни хора със специфични потребности.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР