Подкрепата на Украйна е в стратегически интерес на България по

...
Подкрепата на Украйна е в стратегически интерес на България по
Коментари Харесай

Тагарев: Победата на Украйна е важна и за България

Подкрепата на Украйна е в стратегически интерес на България по няколко аргументи. Това декларира българският министър на защитата Тодор Тагарев в изявление за Kyiv Independent. Русия " наруши всички интернационалните правила " и " унищожава интернационалната архитектура за сигурност ", декларира той.

" Първо, това е морално обвързване да помогнем на жертвата на експанзия, сподели Тагарев. Но също по този начин е в наш стратегически интерес Украйна да удържи съветската експанзия и да успее да възвърне своя суверенитет и териториална целокупност. Това е основно за стабилността в Европа - изключително за Източна Европа в Черноморския район. "

Но ще бъде мъчно да се разграничим от Русия , чиято агитация е авторитетна в българската политика и измежду обществото. Сегашният президент Румен Радев е проруски надъхан.

Тагарев сподели, че има политици, които се опълчват на даването на оръжие на Украйна , потвърждавайки, че се пробват да реализират мир по-бързо, макар че този мотив няма смисъл.

По думите му,  няма да повлияят на поддръжката от България, която е парламентарна република. Това значи, че държавното управление дава отговор за защитата, сигурността и външната политика, а не президентът.

" Всичко е в нашите ръце - на кабинета, а в този момент кабинетът се разграничава доста от позицията на президента ", сподели Тагарев и добави, че държавното управление в действителност не разисква с президента Радев военната помощ, която изпраща на Украйна.

Получаването на помощ от България е значимо, изключително в този момент. Американската поддръжка е застрашена от задънена улица в Камарата и проруските министър председатели на Словакия и Унгария постановат несъгласие на поддръжката на Европейски Съюз за Украйна.

Все повече българи поддържат Украйна, сподели той. Войната на Русия в Украйна изглеждаше събуждането, от което страната му се нуждаеше.
 Тодор Тагарев не е впечатлен от кинжалите на Путин над Черно море
Тодор Тагарев не е впечатлен от кинжалите на Путин над Черно море

Напрежението в Близкия изток не е трансформирало фокуса в НАТО

България също мощно зависи от съветския нефт , отбелязва изданието. Някои българи към момента виждат Русия като силата, освободила страната им от Османската империя през 1800 година Разказите на Кремъл се " одобряват много благосклонно от забележителна част от популацията ", само че това се трансформира.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР