Подкрепа от 121 народни представители за новия кабинет на Продължаваме

...
Подкрепа от 121 народни представители за новия кабинет на Продължаваме
Коментари Харесай

ГЕРБ категорични за кабинет Асен Василев, затягат редиците

Подкрепа от 121 народни представители за новия кабинет на " Продължаваме промяната " (ПП) няма да има, съобщи пред бТВ ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

„ Уверявам, че ще сме в Народното събрание в деня на гласоподаване на държавното управление и няма да го подкрепим “, безапелационна бе депутатката.

Тя разяснява и поддръжката на решението да се изгонят 70 дипломати от съветското посолство. ГЕРБ в тази обстановка сподели своята евроатлантическа ориентировка, изясни Атанасова и добави, че държавно управление на Борисов го е предписание, само че не толкоз помпозно.

„ Вероятно не толкоз шумно, а с законните средства, със средствата на дипломацията с ясни и законови процедури. Сега сега не е тъкмо по този начин, само че все пак, ние подкрепихме тази стъпка, тъй като никой не може да слага ултиматуми на суверенна страна, каквато е България и в този смисъл ние като български народни представители, нашият водач като водач на българска евроатлантическа партия, показахме своята позиция “, сподели Атанасова.



Тома Биков, кадър Българска национална телевизия

В този парламент ГЕРБ няма по какъв начин да бъде носеща структура на едно държавно управление, тъй като сме втора политическа мощ, съобщи в изявление за Българска национална телевизия заместникът на Атанасова в ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков.

Политиката излиза отвън естествените си параметри и една от задачите на ГЕРБ е да върнат естествената политическа логичност, а точно - втората политическа мощ да бъде в съпротива, посочи Биков. Според него " Продължаваме промяната " са блокирали шанса си за основаване на нов кабинет с номинацията на Асен Василев за министър председател.

" Тук не е до харесване и нехаресване. Ако помните, преди две седмици гласувахме избор на съмнение за финансовата политика на държавното управление, като пред скоби беше изваден господин Василев като финансов министър. Преди няколко дни гласувахме актуализация на бюджета, която беше коренно изменена спрямо препоръчаното от господин Василев. Това е второто му бламиране като министър ", напомни депутатът.

Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия имат общо 109 депутата, с поддръжката на още 5-6 отделили се от Има Такъв Народ. Трябват им още 12 депутати, зад които стоят разнообразни неща, изясни Биков.

" Значи към този момент те няма да са трима или четирима сътрудници, а ще бъдат към 15. Защото тези депутати не са влезнали с харизма в Народно събрание. Това не е монолитна група. След като не можеш да се оправиш с четири обединения, по какъв начин ще се оправиш с три, плюс неустановен брой фактори ", попита депутатът.

ГЕРБ не са самоцелно за предварителни избори, само че съгласно тях " мъката почнала да се трансформира в парадокс ". Тома Биков даде образец с това, че вицепремиерът Корнелия Нинова е помолила опозицията в Народното събрание да неодобрява държавното управление поради изгонването на съветските дипломати.

" На другия ден отива със същите хора от това държавно управление и стартира да договаря отначало. Това нещо не може да продължи и ще се стигне до доста по-тежки последици, в сравнение с, в случай че има избори ", счита Биков.

Най-важното нещо, признато в актуализацията на бюджета е компенсацията за тока на бизнеса. Това е инфлационна спирачка и след 2-3 месеца инфлацията у нас ще стартира последователно да спада, съобщи още той.

" Ще се съберат доходи, тъй като при тази инфлация чисто номинално парите са повече, а господин Василев беше подценил доста приходите. Сметнали сме какъв брой могат да бъдат приходите единствено от инфлацията. Този бюджет беше признат извънредно отговорно ", добави Тома Биков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР