Подхранване на орхидеята с бананова кора Любителите на орхидеите са

...
Подхранване на орхидеята с бананова кора Любителите на орхидеите са
Коментари Харесай

Подхранване на орхидеята с бананова кора по време на цъфтеж

Подхранване на орхидеята с бананова кора

Любителите на орхидеите са добре осведомени с това какъв брой капризни са тези екзотични цветя. Орхидеите би трябвало да се подхранват, тъй като почвата от кората и мъха не подхранва цветето задоволително.

За да си извършите сами тор за орхидеите, цветарите поучават да употребявате елементарна кора от банан. Съдържа фосфор, калий, азот и магнезий – „ златните “ субстанции за здравословния витален цикъл на цветята. Тези микроелементи навлизат в почвата последователно и не излагат растението на потрес от предозиране. Това поддържане поддържа орхидеята по време на интервала на разцвет.

Подхранване на орхидеите с кора от банан
Приготвянето на тор от бананова кора е доста просто. Предлагаме ви 3 предписания, от които да изберате.

Чай от банан
Изсушете банановата кора на слънце, до момента в който се втвърди, по-късно я смелете. Сварете 1 чаена лъжичка от продукта в 200 мл вряла вода. Оставете течността да се охлади и използвайте за поддържане на корените.

Бананова кора на прахуляк
Нарежете кората на дребни късчета и я поставете върху лист за печене с вътрешната част нагоре. Изсушете я. Охладете и стрийте на прахуляк. За да извършите това, можете да употребявате точилка или хаванче за подправки.

Бананова настойка
Обелете 2 банана и залейте кората с 2 литра вода. Настоявайте 2 дни. Прецедете през тензух и разредете с вода в съответствие 1: 1.

За поддържане на листата на орхидеите
Банановата кора може да се употребява за избърсване на листата. Те ще придобият искра и ще всмукват хранителни субстанции.

Правилно поддържане на орхидеята
Подхранвайте орхидеята по време на интервала на напредък. Подхранвайте на всяко второ поливане, само че с нараснало внимание. Ако след образуването на листа стартира да пораства нов, продължете да подхранвате.

Подхранвайте по време на цъфтежа. Важно: това не се отнася за цъфтящи растения, които преди малко сте купили от магазина. Оставете ги да цъфтят и започнете да ги подхранвате не по-рано от 3-4 месеца.

През есенно-зимния интервал и в летните горещини фаленопсисът забавя растежа си, тъй че подхранвайте не повече от 1 път на месец.

Болните, слабите и пресадени орхидеи не би трябвало да се подхранват.

Основното предписание: по-добре е да не подхранвате орхидеята, задоволително, в сравнение с да я прехранвате.

Вижте още: Кафе за тъмните облекла – ето по какъв начин да запазите цвета им за дълго време

Използвайте тези елементарни предписания, с цел да подхраните обичаните си орхидеи и да се насладите на буйния им разцвет. Разбира се, купените в магазина торове ще бъдат също толкоз ефикасни, само че те могат да навредят на цветето, в случай че дозата не е изчислена вярно.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР