Подготвяме се ударно за 15-ти септември. По-малко от месец остава

...
Подготвяме се ударно за 15-ти септември. По-малко от месец остава
Коментари Харесай

Специална пътна настилка намалява спирачния път, полагат такава на 15 места в София

Подготвяме се стремително за 15-ти септември. По-малко от месец остава до началото на образователната година и използваме тези седмици, когато има по-малко хора в града, с цел да подобрим пътната сигурност. Общо на 15 места в София поставяме тази новаторска настилка. Освен, че е алена, тя е с по-добро сцепление - доста се усъвършенства спирачния път, тъй че да може в по-лошо време колите да спрат по-бързо, с цел да подсигуряваме сигурност на пешеходците.


Това съобщи ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, съобщи кореспондент на БГНЕС.


“Тези нови маркировки са следващата мярка, европейска процедура, и е предложена от специалисти ”, добави Георгиев и посочи, че дебелината на покритието е към 0,5 см е, само че и то е в червен цвят, с цел да увеличи вниманието на водачите.


По отношение на това къде ще бъде сложена настилката, ръководителят на СОС посочи: “15 обекта наоколо до учебни заведения, детски градини, и то на конфликтни точки, на които не можем да сложим по закон повдигнати пешеходни пътеки. Идеята е да подсигуряваме сигурността на хората, изолирайки се от обстоятелството, че идват избори, тъй като казусът с пътната сигурност е доста сериозен ”, сподели още Георгиев./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР