Подготвеният сценарий, за който Борисов говори, е само в главата

...
Подготвеният сценарий, за който Борисов говори, е само в главата
Коментари Харесай

Изборна жега: От БСП скочиха на Борисов: Има сценарии само в главата му

Подготвеният сюжет, за който Борисов приказва, е единствено в главата му. Това сподели зам.-председателят на ПГ на "БСП За България " Георги Свиленски по време на конференция в централата на партията, съобщи организация „ Фокус “.

"Поводът е идният втори тур на локалните избори и подготовката за някакъв сюжет, който е евентуално единствено в главата на господин Борисов.

Ще се опитаме да разбираем този сюжет, който той си мисли, че някой тук в Българска социалистическа партия се пробва да му приготвя. От утринното присъединяване на господин Борисов в малкия екран стана ясно, че за него изборите са завършили, че за него изборите завършват на първи тур и за втори тур няма отношение ", добави още Свиленски.

"100 000 българи са се отрекли от господин Борисов и неговата политика за четирите години на локалната власт ", добави той.

Борисов съкруши Хекимян и bTV: Знам ви цялата скица!

"В същото време претендентите на Българска социалистическа партия имат 100 000 гласа повече и канидатите за общински съветници към 50 хиляди гласа повече. Политиката и желанията за политика от Българска социалистическа партия са припознати от 150 хиляди души повече спрямо 2015 година ", съобщи Свиленски.

"Прави забавен коментар господин Борисов по отношение на по този начин наречените цигански секции. Станаха известни всички тълкования през тази седмица по отношение на вота в тях, сме създали представителна извадка в 100 ромски секции в цялата страна, където ясно се вижда, че в 81 % от тях печели Политическа партия ГЕРБ ", добави още Свиленски.

По думите му 19 % са за всички останали участинци в изборите.

Борисов хвърли бомба: Един господин Б. ми изиска три милиона за... СНИМКИ

"Ако господин Борисов упреква и споделя, че братя Галеви са помогнали на Мая Манолова като са купували гласове за Йорданка Фандъкова, с цел да може Мая Манолова да каже, че Фандъкова е кмет с цигански гласове, то кой купува гласове в Силистра, в Пазарджик - Септември ", попита още Свиленски.

Според него различен феномен на тези избори са недействителните бюлетини.

"В изборните кутии бяха открити 600 хиляди недействителни бюлетини ", съобщи Свиленски.

"Изводът, който тук вършим и ще предложим и предлагаме непрестанно. Решението на този въпрос е машинното гласоподаване ", акцентира още заместник-председателят на ПГ на "БСП за България ".

Свиленски зададе въпрос на водача на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов.

"Относно следения избор. Провел ли е диалози с водещи предприемачи, върху които да оказва напън за поддръжка на претенденти на ГЕРБ. Ако не е провел подобен диалог, то на какво се дължи поддръжката на господин Ковачки в Перник за госпожа Вяра Церовска? ", посочи още Свиленски.

Той уточни, че в полицията са привиквани отпаднали претенденти от конкуренцията.

"Докога Министерство на вътрешните работи ще се намесва в изборния развой. Прави усещане, че Министерство на вътрешните работи мачка най-силно и съществено и загрижено точно преди балотажите в локалните избори.

Между другото извод, който може да създадем е, че там където се е намесило на първи тур, тези претенденти печелят от първи тур. Т.е. не знам какъв брой е умела тази интервенция и какво цели ", добави още Свиленски.

"Решението на всички тези въпроси не е в институциите, решението е във всички нас, във всеки един български жител. Решението е в всеобщо излизане и гласоподаване.

Всеки един глас, даден в деня на изборите обезврежда един платен, един следен глас, един глас, даден под опасност. Призивът ни е към всички български жители - излезте и гласувайте, гласувайте за смяната ", посочи още Свиленски.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР