Подготовката зa летните олимпийски игри в Токио вече тече с

...
Подготовката зa летните олимпийски игри в Токио вече тече с
Коментари Харесай

Картонените легла на олимпийските атлети

Подготовката зa летните олимпийски игри в Токио към този момент тече с цялостна мощ. До началото на спортния конгрес има още половин година, само че към този момент разбираме лека-полека организационни детайлности.

Олимпийските игри не минават без редица разяснява за това какво разхищаване на разноски са и какъв брой доста отпадък оставят след себе си всички, които населяват олимпийското населено място за къс интервал от време.

Като оставим на страна оборудванията, които постоянно пустеят след края на надпреварите, не са за подценяване и всички здания, издигнати, с цел да приютят участници и уредници.
 Снимка 461306

И тази година японците вземат решение да създадат стъпка в вярната посока. Мотото, под което ще мине форумът, е " Да бъдем по-добри дружно - за планетата и за хората " .

В олимпийското населено място ще бъдат съединени и сложени 18 хиляди кревати, чиято рамка е направена от картон . Те могат да поберат спортисти, високи над 2 метра, и с тегло до близо 200 кг.

Освен природосъобразни, леглата са и особено проектирани, с цел да подсигуряват по-добрия сън на спортистите . Разделени на три бранша, те обезпечават оптимална опора на всяка част на тялото. Вървят в комплект със специфична възглавница.
 Пластмасовите бутилки, преработването им и по какъв начин се употребяват за изработката на пътища в Южна Африка
Път от пластмасови бутилки

Втори живот за нездравословния боклук

А когато станат непотребни, ще бъдат рециклирани. Картонената част ще се трансформира в суровина за хартиени артикули, а матраците ще бъдат рециклирани в пластмасови произведения. написа CNBC.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР