Подготовка за пролетния полусезон в Първа лига стартира днес Етър.

...
Подготовка за пролетния полусезон в Първа лига стартира днес Етър.
Коментари Харесай

Етър взе двама нови на проби, води преговори с още четирима

Подготовка за пролетния полусезон в Първа лига започва през днешния ден Етър. Тази заран играчите минават медицински прегледи, а от 15 ч. е първата подготовка по пистата на стадион „ Ивайло “. Спортният шеф на клуба Стефан Атанасов даде изявление за подготовката на отбора и упованията си за пролетния полусезон.

– Какво следва в подготовката на Етър?

– Първите два дни играчите ще минат медицински прегледи, само че следобяд ще има занимания. След това тренировките ще бъдат на изкуствения терен в Царева морава, ще употребяваме и фитнес зали, а в случай че се наложи – и ДКС „ В. Левски “. На 13 януари е първата контрола със Спартак (Плeвен), като мястото не е конкретизирано, само че най-вероятно ще е в Царева морава. От 17-и тимът отпътува на лагер в Турция, където ще изиграе четири контролни срещи. На 1 февруари се прибира и продължава подготовката за първия мач с Дунав.

– Ясен ли е четвъртият противник за мачовете в Анталия?

– Все още нямаме изясненост, работим по този въпрос с туроператора, който урежда престоя ни в Турция. Надявам се до няколко дни да е ясно, само че в случай че не – няма проблем на място да се откри съперник, който да дава отговор на нашите искания. Другите три мача са против Динамо (Загреб), Лех “(Познан) и Кемниц.

– Къде тъкмо ще бъде лагерът?

– Както и предходната година – в Лара, Анталия. Хотелът и базата дават отлични условия за подготовката, уповавам се нещата да минат добре организационно и тимът да се приготви по най-хубавия метод.

– Очаквате ли нови попълнения?

– Водим диалози с трима-четирима играчи, само че на този стадий нямаме подписани контракти. От през днешния ден се причислиха Милчо Ангелов от Славия и Илия Джамов, за които обаче занапред ще се прецизират нещата. Селекцията движи господин Балъков, тъй че той може да даде по-голяма изясненост.

– Кога най-рано могат да се чакат нови имена?

– Всичко би трябвало да е ясно още преди заминаването за Турция, тъй като няма смисъл да водим някого там, без да имаме сигурност.

– Ще има ли още напуснали играчи?

– На този стадий са единствено Димо Атанасов и Чавдар Ивайлов, с които се разделихме по взаимно единодушие. Разделихме се и със Симеон Иванов. Но селекцията е в придвижване, към този момент други промени няма. Но това е напълно в компетенцията на господин Балъков.

– Вашата оценка за есенния полусезон и седмото място?

– Спортно-технически тимът се показва чудесно. Надградихме по отношение на предишния сезон, съгласно опциите на клуба постигнатите резултати са съвсем най-много.

– Ще се оправи ли клубът и по другите съставни елементи – финансово, структурно, организационно?

– Структурно постоянно има какво да се желае, клубът постоянно би трябвало да се развива в още по-добра степен. Маркетингово също доста може да се желае, имаме предпочитание за почитател магазин да вземем за пример. Но всичко е въпрос на време и договаряния с предприемачи, община, другари. Надявам се клубната администрация да притегли още хора, които да оказват помощ на клуба. Трудно е да се устоя тим в Първа лига, само че на този стадий Етър се оправя финансово с провокациите и се надявам с добра политика и мениджмънт нещата да вървят в вярна посока.

– Кога в действителност ще проработи феншоп, тъй като това вълнува доста почитатели?

– Ние желаеме да създадем феншоп, а не желаеме просто да вършим някаква стаичка и да отбием номера. Нашата концепция е да го създадем в региона на стадиона, а не на самия „ Ивайло “, тъй като когато има мачове, хората да имат свободен достъп до оборудването и да пазарят умерено. Има чисто процедурни въпроси, те траят по няколко месеца, има и финансов миг. Хората от УС би трябвало да вземат решението и то да се случи благодарение на Общината. Надявам се до лятото това да стане и от новия сезон да имаме почитател магазин на обичайно равнище и да дава отговор на упованията.

– Очакванията Ви за пролетния полусезон?

– Да задържим равнището, което показахме есента. Новите попълнения да стабилизират още тима. Лично аз виждам вероятност в представянето за Купата на България и се надявам т.г. да създадем пробив – да стигнем най-малко до полуфинал, а за какво не и край. В шампионата шестицата е огромен залък за нас, само че не е невероятно да го реализираме. Времето ще покаже: по какъв начин ще мине подготовката, по какъв начин ще влезем в първенството… Ако няма травми или неща, които да ни попречат да сме в оптимална форма, не е невероятно да влезем и в топ 6.
Първа лига 20 кръг, неделя 16 декември  ЦСКА-София 2:1краен резулат  Ботев (Пловдив)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР