Подгонен от ловни кучета див нерез влетял на галоп в

...
Подгонен от ловни кучета див нерез влетял на галоп в
Коментари Харесай

Глиган галопира из Оряхово, стресна народа по улиците


Подгонен от ловни кучета див нерез влетял на галоп в град Оряхово и уплашил деца и възрастни по улиците. След битка с четирикраките авджии пред общината глиганът се измъкнал и през Дунав намерил заслон на остров в реката, описаха локални ловци.

Свинската корида се разиграла на Йордановден по обед в крайдунавския град. Малко преди този момент ловните дружинки на Мизия, Оряхово и Хърлец обкръжили глиган в гориста околност и пуснали кучетата по него. Нерезът обаче пробил загражденията на авджиите и погнат от гончетата влетял в Оряхово.

По това време улиците били цялостни с народ, прибиращ се по домовете си след ритуала с хвърлянето на кръста. Пощурял от кучетата подире си, с щръкнала козина и мощно грухтене, глиганът препускал по улиците за наслада на едни и смут на други. Част от хората даже съумели да снимат гонката с телефоните си.

Пред общината кучетата застигнали нереза и станали на кълбо с него, само че дивото животно съумяло да се изтръгне, хукнало още веднъж и излязло от града. Гончетата обаче траяли преследването чак до село Селановци, където глиганът скочил в Дунав, доплувал до остров и се скрил в храсталаците.

„Голям цирк стана с този глиган. Но тази година в региона ни, изключително край Дунав, има много глигани и слуката на ловците е доста добра. Вече имаме остреляни 92 диви прасета, а до края на сезона ще минем 100! ”, съобщи началник на Ловното съдружие в Оряхово Здравно Николов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР