Поддръжката в на движението Бугалу и на ултрадесните екстремисти от

...
Поддръжката в на движението Бугалу и на ултрадесните екстремисти от
Коментари Харесай

Учени откриха математическите закономерности на екстремистките онлайн групи

Поддръжката в на придвижването Бугалу и на ултрадесните екстремисти от Съединени американски щати, следва същата математическа причинност, която се следи и в активността на Международната терористична организация „Ислямска държава“, макар сериозните идеологични, географски и културни разлики. Научната работа бе в Phys.org от откривателите от университета Джордж Вашингтон.

„Това проучване дава опция за по-добро схващане появяването на екстремистки придвижвания както в Съединени американски щати, по този начин и в целия свят“ – съобщи професорът по физика Нийл Джонсън. „Търсенето на скрити общи закономерности в на пръв взор несвързаните терористични придвижвания и тяхното в детайли математическо разказване ще даде опция на обществените мрежи да се намесват и да стопират растежа на сходни екстремистки групи“.

Джонсън и неговите сътрудници са събрали и класифицирали данните за активността на зле проведените Бугалу и военизираната „Ислямска държава“, за това по какъв начин са зародили и по какъв начин се е увеличавал броят на участниците в тези групи в обществените мрежи. Използвана е композиция от физика, химия и математика за построяването на на този развой. Формулата се преценява с хетерогенността на хората, които се причисляват към сходни придвижвания.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР