Поддържайки контакт с очи докато говорите с някого се оказва

...
Поддържайки контакт с очи докато говорите с някого се оказва
Коментари Харесай

Как да изглеждаме по-умни като използваме само очите си

Поддържайки контакт с очи до момента в който говорите с някого се оказва един от най-лесните способи да изглеждате умни, откри ново проучване. Това добавя другите известни до момента способи да изглеждате умни, като приятното разговаряне по явен и настоятелен метод. Резултатите идват след изследване, при което хората са били записвани, до момента в който са се опитвали да дискутират по изглеждащ като интелигентен метод върху разнообразни тематики.

Тяхното държание и усещането, което са създали, е било съпоставено с това на контролна група от участници, на които не са били давани никакви указания за поддържането на контакт с очи по време на диалога. Съдии са изгледали и деликатно са анализирали видео записите и са оценили интелигентността на участниците на база добитите усещания.

Всички са били единомислещи, че поддържането на контакт с очи е било решаващия фактор за това, дали даден участник е изглеждал интелигентен или не. Другите два фактора, съгласно учените, са били поддържането на контакт с очи по време на слушане на другия в диалога и стоенето изправен. Интересното е било това, че нито един от тези фактори не е бил обвързван с действителната просветеност на участниците, когато се мери по справедлив тест за просветеност. Но въпреки всичко може да прилагате тези подходи, в случай че желаете по някаква причина да изгледате по-интелигентни и да извършите положително усещане.

Други, известни отпреди способи да изглеждате интелигентни са следните три фактора:

  • Да говорите по-продължително
  • Да сте самоуверени, когато говорите
  • Да сте дружелюбни и да реагирате бързо
Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР