Поддържането на здрави нокти, които изглеждат модерни, не трябва да

...
Поддържането на здрави нокти, които изглеждат модерни, не трябва да
Коментари Харесай

Съвети за постигане на здрави нокти: Как да се грижите за тях и какви витамини и минерали ще са полезни

Поддържането на здрави нокти, които наподобяват съвременни, не би трябвало да е скъпо или да лишава доста време. Следвайте тези препоръки и впечатлете със своите здрави и красиви нокти.

Редовно грижата за ноктите води до здрави нокти, които можете да показвате с горделивост на работа или на открито.

Вашият проект за грижа за ноктите може да бъде елементарен и на ниска цена. Ако е прекомерно нападателен с почистването и поддържането на ноктите в действителност може да изложи вашите нормално здрави нокти на риск от гъбични или бактериални инфекции. Няма да имате потребност от чести маникюри с цел да поддържане добре изглеждащи нокти си, в случай че следвате тези елементарни препоръки.

Съвети за реализиране на здрави нокти

Ноктите не са просто платно за лак, те са индикатори за цялостното ни здраве. Чупливите, обезцветени или слаби нокти постоянно могат да алармират за съществени проблеми, до момента в който здравите, добре поддържани нокти са отражение на положително здраве.

Ето няколко съвета, по какъв начин да имате здрави ноктите.

1. Балансирана диета

Спазването на уравновесена диета, богата на витамини, минерали и протеини, е от решаващо значение за здравето на ноктите. Включете храни като постно месо, риба, ядки, плодове и зеленчуци, с цел да осигурите съществени хранителни субстанции като биотин, цинк, желязо и витамини А, С и Е, които поддържат растежа и здравината на ноктите.

2. Хидратация

Точно както хидратацията е жизненоважна за вашата кожа, тя е от значително значение и за вашите нокти. Пийте доста вода, с цел да поддържате ноктите си хидратирани и да ги предпазите от изсушаване и трошливост.

3. Рутинна грижа за ноктите

Поддържайте постоянна рутинна грижа за ноктите. Редовно подрязвайте ноктите си, като ги поддържате къси и избягвате назъбени ръбове, които могат да се закачат и счупят. Използвайте фина пила, с цел да оформите деликатно краищата.

4. Продукти за нокти и лак

Ограничете използването на нападателни артикули за нокти, изключително тези, съдържащи нападателни химикали като формалдехид, толуен и DBP. Изберете лакочистители без ацетон, с цел да предотвратите несъразмерното изсушаване на ноктите.

5. Овлажняване и отбрана

Ежедневно нанасяйте овлажняващ крем или масло за кожички върху ноктите и кожичките. Това оказва помощ да ги поддържате хидратирани и предотвратява сухота и напукване. Когато вършите домакинска работа или градинарство, носете ръкавици, с цел да предпазите ноктите си от нападателни химикали и прекалено излагане на вода.

6. Дайте отмора на ноктите си

Избягвайте непрекъснатото нанасяне на лак за нокти. Дайте на ноктите си отмора сред маникюрите, с цел да им позволите да дишат и да се възстановят от евентуални вреди, породени от непрекъснатото излагане на лак и лакочистители.

7. Избягвайте гризането и късането на ноктите

Прекъсването на навика да гризете ноктите или да чоплите ноктите и кожичките си може доста да усъвършенства здравето им. Тези привички могат да увредят нокътното легло и да усилят риска от инфекции.

8. Подходящи принадлежности за нокти

Уверете се, че вашите принадлежности за нокти са чисти и дезинфекцирани, с цел да предотвратите инфекции. Редовно почиствайте и дезинфекцирайте вашите ножици за нокти, пилички и избутвачи за кожички.

9. Бъдете нежни

Бъдете нежни с ноктите си. Избягвайте да ги употребявате като принадлежности за отваряне на кутии или надраскване на повърхности, защото това може да ги отслаби и повреди.

10. Редовни прегледи

Обърнете внимание на всички промени в ноктите си. Ако забележите обезцветяване, жълти нокти, промени във формата или дебелината или някакви признаци на зараза, консултирайте се с кожен лекар или медицински експерт за вярна диагноза и лекуване.

11. Подрязвайте ноктите си

Модната наклонност е да имате спретнати, по-естествено изглеждащи, по-къси нокти, а не дългите нокти от предишното. Редовното подкастряне на ноктите ви оказва помощ да поддържа здрави нокти и оказва помощ да се избегне окачане или строшаване.

Използвайте фина пила, с цел да изгладите ръбовете на ноктите ви. Като част от вашия маникюр можете също леко да полирате повърхността на ноктите ви, изключително в случай че сте склонни да получавате ръбове.

Няколко витамина и минерала играят основна роля в поддържането на здрави нокти

Освен вярното хранене, може да си набавите нужните витамини и посредством добавки. Тези витамини и минерали, може доста да способства за поддържането на здрави нокти.

Въпреки това, постоянно е добра концепция да се консултирате със здравен експерт или регистриран диетолог, преди да започнете да приемате нови добавки, с цел да сте сигурни, че дават отговор на вашите характерни потребности и здравословни условия.

1. Биотин (витамин B7)

Биотинът постоянно е прочут като „ витаминът на хубостта “ заради изгодите си за кожата, косата и ноктите. Помага за подсилване на ноктите, предотвратява трошливост и предизвиква здравословен напредък.

2. Витамин Е

Витамин Е е антиоксидант, който поддържа здравето на ноктите, като ги защищава от увреждане, породено от свободните радикали. Помага за навлажняване и подсилване на ноктите, като понижава чупливостта.

3. Витамин С

Витамин С е от значително значение за производството на колаген, който способства за структурата на ноктите. Помага за поддържане здравината на ноктите и ги защищава от намаляване и трошливост.

4. Желязо

Недостигът на желязо може да докара до чупливи нокти и даже да ги накара да образуват ръбове или да станат вдлъбнати. Адекватният банкет на желязо обезпечава здравословен приток на кръв към нокътното легло, насърчавайки растежа и здравината.

5. Цинк

Цинкът подкрепя растежа и възобновяване на тъканите, в това число ноктите. Помага за попречване на болести на ноктите и поддържа тяхната издръжливост.

6. Омега-3 мастни киселини

Омега-3, намиращи се в мазни риби като сьомга и в добавки, са потребни за здравето на ноктите. Те способстват за хидратацията, намаляването на чупливостта на ноктите и подобряването на външния им тип.

7. Силициев диоксид

Силицият е минерал, който подкрепя производството на колаген и оказва помощ за поддържане на здравината и устойчивостта на ноктите.

8. Протеин

Протеинът, изключително кератинът, е главният систематичен съставен елемент на ноктите. Осигуряването на съответен банкет на богати на протеини храни поддържа здравия напредък и здравината на ноктите.

9. Калций

Калцият е значим за цялостното здраве на костите и също по този начин способства за здравината и структурата на ноктите.

Съвети за реализиране на здрави нокти – Обобщение

Постигането на здрави нокти включва холистичен метод. Балансирана диета, богата на витамини като А, С и Е, дружно с биотин, желязо и протеини, поддържа здравината и спомага за растежа на ноктите.

Хидратацията е основна – пиенето на доста вода предотвратява сухите, чупливи нокти. Редовната грижа за ноктите, в това число нежно подкастряне, потребление на неагресивни артикули и навлажняване на ноктите и кожичките, е от решаващо значение.

От значително значение е да давате отмора на ноктите от лака и да избягвате привички като гризане на нокти, които могат да причинят увреждане и инфекции.

Осигуряването на чисти принадлежности за нокти и нежното боравене с ноктите също играе роля в поддържането на здравето на ноктите.

Освен това, внимаването за измененията в цвета, формата или признаците на зараза на ноктите е значимо, което води до навременна професионална консултация, в случай че е належащо.

Освен това, включването на хранителни субстанции като витамин Е, С и омега-3 мастни киселини от източници като рибата поддържа здравината и устойчивостта на ноктите.

Като цяло, уравновесената рутина, здравословните привички и богатият на хранителни субстанции банкет способстват за мощни, красиви и здрави нокти, които отразяват цялостното богатство.

Като включите тези елементарни препоръки в рутината си, ще можете да се радвате на здрави нокти.  Грижете се добре за тях и те ще отразяват тази грижа и внимание!

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР