Поддържането на скалпа здрав и чист не е само естетически

...
Поддържането на скалпа здрав и чист не е само естетически
Коментари Харесай

Добавете малко кафе в шампоана и спрете косопада

Поддържането на скалпа здрав и чист не е единствено естетически въпрос. Ако мечтаете за лъскава и мощна коса, обърнете повече внимание на мястото, където тя пораства. Всъщност дължината на косата е тип мъртви кафези, подхранени в дребни корени. Косменият фоликул, от който пораства тази крушка, е жив член. Стимулирането на ефикасната работа на нашите луковици за коса може да се реализира посредством масаж или пилинг на скалпа. Косата изключително харесва този тип допиране, тя пораства по-бързо и е доста по-силна. Днес ще ви разкажем за това по какъв начин да си извършите домакински скраб за скалп, който ще контролира работата на мастните жлези, укрепва и овлажнява косата ви.

И по този начин...проверете за какво си коства да добавите малко смляно кафе към обичания си шампоан и за какво си коства да изплакнете косата си с инфузия на кафе. Да, тъкмо по този начин!

Утайката от кафе е отличен еликсир за саксийни растения и градината. Можете също по този начин да ги употребявате, с цел да изплашите насекомите, да освежите хладилника или да извършите натурален скраб за тяло. Но за какво да го смесвате с шампоан и да миете косата си с него? Утайката от кафе (или елементарното смляно кафе) е идеална за подготвяне на скраб за скалпа.

Пилинг на кожата на косата - за какво си заслужава?

Малко се приказва за този тип пилинг. Междувременно това е лекуване, което работи cudesно върху косата. Какво можете да очаквате от скраб за коса? Първите пет преимущества:

съвършено почиства скалпа от мъртвия епидермис

контролира работата на мастните жлези

може да помогне да се отървете от пърхота

усъвършенства кръвообращението, което може да подтиква растежа на косата или да предотврати косопада

прибавянето на кафе и затова съществуването на кофеин също подтиква растежа на косата

Как да извършите скраб за коса и по какъв начин да го употребявате?

Скраб за скалп на кафе - рецепта и приложимост

Пилингът на кафе се предлага най-вече за хора с по-тъмна коса (светлите влакна кафе могат да потъмнеят малко). Много е елементарно да се направи. Достатъчно е да смесите 3-4 супени лъжици смляно кафе или наслойка от кафе с две супени лъжици шампоан и козметиката е подготвена.

Масажирайте пилинга доста деликатно в скалпа (с дълга коса може да отнеме повече време). След това изплакнете щедро косата. Вече не мием косата си, коства си да нанесете еликсир.

Вместо шампоан можете да употребявате естествени артикули, като вода, мляко, кисело мляко и даже кокосово мляко - в този случай обаче след измиване на пилинга е належащо да измиете косата с шампоан. Пилингът може също да бъде леко обогатен, да вземем за пример с мед.

Скрабът за коса би трябвало да се употребява постоянно - един път седмично.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР