Подаването на природен газ ще бъде спряно от септември за

...
Подаването на природен газ ще бъде спряно от септември за
Коментари Харесай

Фандъкова: Не осигуриха достатъчно газ, затова атакуват „Топлофикация-София“


Подаването на природен газ ще бъде спряно от септември за най-голямата топлофикация – столичната, в случай че не заплати дълга си към „ Булгаргаз “. За това предизвести КЕВР след получено писмо от публичния снабдител.

„ Това е искрено самопризнание, че няма задоволително контрактувани количества. Преди дни това беше публично доказано и от „ Булгаргаз “. И тъй като няма количества газ, се прави опит да се взимат от най-голямата топлофикация “, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

„ Топлофикация София “ използва 1/3 от употребяваните количества газ в страната и обезпечава отопление и топла вода на 1 млн. души.

„ Разбирам безизходицата, в която се намират държавното управление и „ Булгаргаз “, които не съумяха да обезпечат нужните количества за страната. Но да спреш газа на София, с цел да вземеш нейните количества, е самопризнание за безспорен неуспех и безнаказаност “, сподели кметът на София.

Според общината Топлофикация София има дълг от над 328 милиона лв. към „ Булгаргаз “ за синьо гориво, само че в това време има и недовзет доход от 332 млн. лева В тази обстановка сдружението се е оказало, тъй като за целия регулаторен интервал е купувало природния газ скъпо, а е продавало топлинната сила на ниска цена, обясниха от Столичната община.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР