Под засилена полицейска охрана, зад метални бариери десният екстремист Расмус

...
Под засилена полицейска охрана, зад метални бариери десният екстремист Расмус
Коментари Харесай

Шведски крайнодесен политик изгори Корана в Стокхолм пред турското посолство

Под засилена полицейска защита, зад железни бариери десният екстремист Расмус Палудан с шведско и датско гражданство, герой против исляма и имиграцията, изгори през днешния ден пред турското посолство в Стокхолм образец от Корана, както бе заречен по-рано, видя публицист от Франс прес, представен от организацията. 

Полученото от полицията позволение за този митинг разгневи Анкара и Турция съобщи по-рано през днешния ден, че анулира планувана аудиенция на шведския министър на отбраната в тази страна. Това посещаване целеше да убеди Анкара да отдръпна възраженията си против влизането на Швеция в НАТО.

" Ако някой не счита, че би трябвало да има независимост на изрече, дано иде да живее другаде ", съобщи в близо едночасово слово Палудан, комуто и преди се е случвало да гори екземпляри от свещената книга на мюсюлманите.

Шведската полиция реши през вчерашния ден, че конституцията и свободите в Швеция не дават опция за възбрана на митинга му в името на публичния ред.

Днес представителят на турската президентска канцелария Ибрахим Калън осъди планувания митинг като " явно закононарушение от ненавист ".



" Разрешението за тази акция макар всички наши предизвестия значи поощрение на закононарушенията от ненавист и на ислямофобията – написа той в Туитър. – Нападението против свещени полезности не е независимост, а модерно безчовечие. "

Шведският министър на защитата съобщи от своя страна, че решението за " отсрочване " на неговото посещаване е било взето взаимно с турския му сътрудник по време на срещата за Украйна в американската военна база Рамщайн в Германия.

" Отношенията с Турция са доста значими за Швеция и ще се радваме да продължим разговора (...) при бъдеща опция ", уточни Пол Йонсон в Туитър.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР