Под заглавия Има потенциал за по-силни връзки /в.Акшам/, Сътрудничеството ни

...
Под заглавия Има потенциал за по-силни връзки /в.Акшам/, Сътрудничеството ни
Коментари Харесай

Официалното посещение на Ердоган в Китай е сред основните теми в турския печат

Под заглавия " Има капацитет за по-силни връзки " /в. " Акшам " /, " Сътрудничеството ни способства за световната непоклатимост " /в. " Йени шафак " /, " Имаме обща визия с Пекин " /в. " Карар " /, " Обща визия за световната непоклатимост " /в.Стар " / и други, турските вестници оповестяват за формалното посещаване на турския президент Реджеп Тайип Ердоган и главните послания от срещата с китайския му сътрудник Си Цзинпин, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вестник " Акшам " цитира президента Ердоган, който е изразил убеденост, че има огромен потеницал за усилване на съдействието сред Турция и Китай, построено върху основата на антични цивилизации, свързани между тях от пътя на коприната. Вестникът показва, че двамата президенти са изтъкнали нуждата от усилване на стратегическото съдействие и съгласуваност сред двете страни.

Вестник " Карар " откроява думите на Ердоган, че двете страни целят да повдигнат на още по-високо ниво връзките си в светлината на споделяната от тях обща визия за бъдещето с самодейността " Един пояс, веднъж ". Споделяме с Китай идентична визия по въпроса за международния мир, запазването на сигурността и стабилността, развиването на свободната търговия, е показал още Ердоган, представен от в. " Карар ". Вестник " Тюркийе " отбелязва, че турският президент е отправил апел към китайските вложители. " Елате в Турция за общата ни фантазия " е декларирал Ердоган, визирайки реализирането на самодейността " Един пояс, веднъж ". Освен това турският президент е изтъкнал задачата на Турция да посрещне един милион китайски туристи.

Редица турски вестници, измежду които " Акшам ", в. " Дирилиш постасъ ", в. " Стар ", в. " Йени шафак " и други, поместват на първа страница остра реакция на турското външно министерство на подписано от Организация на обединените нации съглашение с представител на Сирийските демократични сили /СДС/, в които сирийските милиции Сили за отбрана на народа /СЗН/ имат водещо присъединяване. Турция преглежда Силите за отбрана на народа като терористична организация, обвързвана с незаконната Кюрдска работническа партия /ПКК/. Изданията показват, че въпросното съглашение, представляващо проект за деяние за преустановяване на потреблението на деца бойци в състава на Съюз на демократичните сили, е било подписано на 29 юни, събота, в бюрото на Организация на обединените нации в Женева от специфичния представител на Организация на обединените нации за децата и въоръжените спорове Вирджиния Гамба и от Мазлум Абди, управителен представител на Съюз на демократичните сили.

Вестниците дефинират като скандал подписването на " съглашение на Организация на обединените нации с терористичната организация ", като означават, че за подписването особено е бил определен неработен ден и срещата за подписването не е била огласена авансово. Вестниците показват, че турското външно министерство остро е осъдило подписването на документа и е показало, че незабавно е подхванало нужните стъпки пред инстанциите на Организация на обединените нации. Подписването на проект за деяние без знанието на членовете на организацията е рисково развиване, се акцентира в известието и се отбелязва, че е неприемливо Организация на обединените нации да приема за събеседник терористична организация. В известието се акцентира, че това състояние е очевидно нарушаване от самата Организация на обединените нации на резолюциите й по отношение на тероризма. Вестник " Тюркийе " показва, че Организация на обединените нации е седнала скрито на една маса с терорист, за чието залавяне Турция е определила премия от четири милиона лири. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР