Под заглавие Българските условия намалиха доверието на македонските граждани в

...
Под заглавие Българските условия намалиха доверието на македонските граждани в
Коментари Харесай

Половината от северномакедонците против предложената от ЕС преговорна рамка

Под заглавие " Българските условия понижиха доверието на македонските жители в европейската интеграция " медиите в Република Северна Македония осведомят за втората част на проучването на Маркет вижън, направено измежду 1200 респонденти.

Според резултатите на проучването, оповестени от уеб страницата МКД.мк, 48,4 % от интервюираните не считат, че би трябвало да бъдат признати изискванията в препоръчаната от Европейски Съюз преговорна рамка, 29 % го поддържат, а 22,4 % дават отговор, че нямат мнение, предава Българска телеграфна агенция.

Мнозинството от респондентите, които познават и тези, които не познават и не схващат " френското предложение ", считат, че то съдържа условия, които не би трябвало да бъдат признати, обобщава изданието.

В същото време 58,3 % от участвалите в допитването считат, че Република Северна Македония би трябвало да продължи с европейската си интеграция, 32,2 % мислят назад, а 9,8 % дават отговор с „ не знам “.

Голяма част от интервюираните дават отговор, че нито една от партиите в Република Северна Македония (24,9%) няма допустима позиция към българските претенции и не предлага съответно решение на този проблем, 10,6 на 100 от интервюираните дават отговор, че СДСМ има най-приемлива позиция, а за 9,1 на 100 от интервюираните това е опозиционната ВМРО-ДПМНЕ, написа изданието.

Що се отнася до сдруженията, които се откриват в Република Северна Македония, само че и в България, 66,5 % от респондентите считат, че това не способства за превъзмогване на разликите.

Проучването е направено по телефона в интервала от 7 до 13 ноември, а извадката е представителна за страната, съгласно данните за непрекъснатото население от преброяването през 2021 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР