Под сянката на нарастващите рискове за световната икономика, финансовите лидери

...
Под сянката на нарастващите рискове за световната икономика, финансовите лидери
Коментари Харесай

Финансовите лидери на Г-7 с общ фронт срещу Русия и Китай

Под сянката на възходящите опасности за международната стопанска система, финансовите водачи на страните от Г-7 показаха единен фронт за повече поддръжка за Украйна, проект за диверсификация на веригите за доставки и заричане за запълване на пропуски във финансовото контролиране, съобщи Блумбърг.

Лекотата при постигането на единодушие по общото изказване на страните след тридневни договаряния в Ниигата, Япония, беше в ослепителен контрастност с различията, следени на срещата на финансовите министри и шефовете на централните банки от Г-20 в Бенгалуру, Индия, по-малко от три месеца по-рано, която завърши без нормалното общо официално съобщение.

Откъде идва тази разлика? От неналичието на  Китай или Русия. Докато осъждането на „ нападателната война на Русия “ против Украйна беше в центъра на общото мнение на Г-7 от 14 страници, Китай не беше директно упоменат. И въпреки всичко имаше едва завоалирани проекти за противопоставяне на господството на азиатския колос в световните вериги за доставки и възходящото му въздействие над т.нар „ световен Юг “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР