Под ръководството на Районната прокуратура в Благоевград се води разследване

...
Под ръководството на Районната прокуратура в Благоевград се води разследване
Коментари Харесай

Хванаха рецидивист и непълнолетен, гепили няколко коли за една нощ в Благоевградско

Под управлението на Районната прокуратура в Благоевград се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за кражба и незаконно лишаване на непознати моторни транспортни средства .

На 16 октомври 2023 година в местността " Кръста " в гр. Благоевград полицейски чиновници са направили инспекция на лек автомобил " Фолксваген ". В колата били престъпно проявен и неведнъж осъждан мъж с букви А.Т. и малолетен юноша с букви А.К. В колата били открити голям брой неразопаковани кутии цигари. По същото време постъпила и информация за взломна кражба от магазин в село Черниче, което се намира на територията на община Симитли.

В рамките на следствието са осъществени огледи, разпитани са очевидци и са подхванати оперативно-издирвателни мероприятия. В последна сметка е открито, че през интервала от 23.00 ч. на 15 октомври до 07.30 ч. на 16 октомври 2023 година рецидивистът, придружаван от младежа, е откраднал няколко непознати моторни транспортни средства, както и движимости от магазин.
 Заловиха въоръжен обирджия рецидивист след гонене в София Обновена
Заловиха въоръжен обирджия рецидивист след гонене в София

Той опитал за трети път да обере денонощен магазин

Първоначално в Благоевград той лишил лек автомобил " Фолксваген " от притежателя му и се придвижил с него до Симитли. След пръсване на гума обаче колата била изоставена. Мъжът опитал да открадне различен автомобил, само че не съумял заради щета на транспортното средство. Със идващия незаконно лишен непознат автомобил, марка " Пежо ", двамата стигнали до село Черниче . От търговски обект там мъжът откраднал с щурм голям брой стекове цигари, хранителни артикули и пари . Вещите били натоварени в колата, с която двамата отпътували към село Полето. В региона на обитаемото място обаче свършило горивото. Част от плячката от магазина била скрита в шубраци, а останалото било преместено в идващия присвоен автомобил - " Фолксваген ". Именно в него двамата били хванати от служителите на реда.

Пълнолетният престъпник е арестуван за период до 72 часа. Предстои да бъде импортирано в съда искане да му бъде наложена непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР