Под ръководството на Районна прокуратура - Враца, Териториално отделение -

...
Под ръководството на Районна прокуратура - Враца, Териториално отделение -
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява нападение над възрастна жена в Оряхово

Под управлението на Районна прокуратура - Враца, Териториално поделение - Оряхово, са стартирали дейни дейности по следствие на случай на домашно принуждение над стара жена . Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

На 01.08.2023 година прокурор от Районна прокуратура - Враца е бил известен за обява в обществена мрежа за осъществено принуждение над стара жена в гр. Оряхово. В същия ден са били подхванати дейности за определяне на обстоятелствата за осъщественото действие посредством условие на информация от ОД Министерство на вътрешните работи гр. Враца.

След постъпването на материалите от полицията в Районна прокуратура - Враца преписката е била разпределена на наблюдаващ прокурор. Било открито, че на 01.08.2023 година в дом на ул. " Климент Охридски " в гр. Оряхово е била нападната 66-годишната Е.И. Нанесен й е удар с дървен предмет (бухалка) в региона на главата.

Наблюдаващият прокурор е дал инструкции за осъществяване на оглед на местопроизшествието, претършуване и изземване от жилището на възможния причинител на действието. Назначени са експертизи - съдебномедицинска и психологопсихиатрични. Проведени са разпити на очевидци.

Предстои преценка на събраните доказателства по делото с оглед привличане на причинителя на действието в качество на обвинен и взимане на съответната най-тежка мярка за процесуална насила по отношение на него.
 Четири пъти повече са жертвите на домашно принуждение през 2022 година
Четири пъти повече са жертвите на домашно принуждение през 2022 година

Спрямо година по-рано
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР