Под ръководството на Районна прокуратура – Кюстендил се води разследване

...
Под ръководството на Районна прокуратура – Кюстендил се води разследване
Коментари Харесай

Разследват насилие над ученик в Бобошево

Под управлението на Районна прокуратура – Кюстендил се води следствие за осъществено закононарушение по член 143, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Досъдебното произвеждане по случая е формирано на 21.02.2022 година, в деня на постъпил сигнал от шефа на учебно заведение в гр. Бобошево, област Кюстендил. В него се показва за оповестен в интернет пространството видеоклип, съдържащ принуждение над дете, учещо в ръководеното от него образователно заведение.

Към сегашния миг е открито, че към 15,30 ч. на 19.02.2022 година, на градския стадион в гр. Бобошево, малолетният Г.Н. бил атакуван и застрашен. Момчето било удряно с ритници, юмруци, както и с бич по гърба.

Наблюдаващият прокурор е упълномощил на органите на Министерство на вътрешните работи определяне на лица, участващи в случая. Незабавно са подхванати дейности по установяването им. Самоличността на участниците и очевидците е изяснена.

Проведени са разпити на над 10 деца и шефа на учебното заведение. Ще бъдат разпитани и други очевидци. Назначена е съдебномедицинска експертиза за определяне на пострадвания, породени на потърпевшия. Предстои осъществяване на видеотехническа експертиза на снимания клип. Органите на Министерство на вътрешните работи следва да открият съществуване на видеокамери в региона на местопроизшествието.

За случая е сезиран отдел „ Закрила на детето “ при Дирекция „ Социално подкрепяне “ – Бобошево.

Разследването по случая продължава под надзора на прокуратурата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР