Под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна криминалисти от ОД

...
Под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна криминалисти от ОД
Коментари Харесай

Окръжната прокуратура във Варна привлече като обвиняем за умишлено убийство 36-годишен варненец

Под управлението на Окръжната прокуратура във Варна криминалисти от ОД на Министерство на вътрешните работи са открили причинител на тежко съзнателно закононарушение – ликвидиране на млад на мъж. 36-годишният Венцислав А. е бил притеглен като обвинен за закононарушение по член 115 от Наказателен кодекс и арестуван за довеждането му в съда за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража ”. Жертва на тежкото престъпно действие е негов другар от детството – 34-годишният Явор.

На 14 февруари 2018 година жител е подал сигнал в ОД на Министерство на вътрешните работи за мъж в безпомощно положение пред вход 5 на блок 404 в кв. „ Владиславово ” във Варна. На мястото е открит и превозен в болничното заведение 34-годишният Явор, който бил адресно регистриран в същия жилищен блок. Малко по-късно потърпевшият умрял в колата за спешна помощ на път за болничното заведение. Причина за гибелта му са голям брой травматични увреждания.

До момента извършените процесуално-следствени дейности открили, че жертвата е живеел в дома на Венцислав от два месеца. Преди това Явор водел бездомнически метод на живот. Вечерта на 13 против 14 февруари сред двамата зародил спор. Венцислав нанесъл побой на потърпевшия.
Искането на Окръжната прокуратура във Варна за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение „ Задържане под стража ” следва да бъде импортирано във Варненския областен съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР