Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се води разследване

...
Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се води разследване
Коментари Харесай

Фаталният пожар в блок в Благоевград е умишлено предизвикан от една от жертвите

Под управлението на Окръжна прокуратура – Благоевград се води следствие за съзнателно предизвикателство на палеж, вследствие на който е породена гибел на повече от едно лице .

Това оповестиха от държавното обвиняване след тежкия пожар в жилищен блок, при който починаха трима души, а 6 деца и двама възрастни пострадаха . Десетки други бяха избавени от пожарникарите.

Сигналът е постъпил в петък в 18,39 ч. на телефон 112. В него е обявено, че от жилище на 7-ми етаж в блок 18 излиза дим. На място са били изпратени екипи на пожарна сигурност и отбрана на популацията и дежурна оперативна група на 2-ро районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в Благоевград. Огънят е бил овладян.

Вследствие на пожара са умряли Д.В. (на 74 години), Е.К. (на 62 години) и М.К. (на 40 години). Под наблюдението на лекарите в столичната УМБАЛСМ „ Пирогов “ се намират 1-месечни близнаци .

Извършен е оглед на местопроизшествието в наличието на експерти. Назначени са сложна експертиза за определяне аргументите за възникването на пожара и медицински експертизи за аргументите за гибелта на потърпевшите. Състоянието на други живеещи в блока лица е устойчиво.

По първични данни пожарът е провокиран от стопанина на изгорелия апартамент - умрелия Д.В. Тялото на неговия комшия - починалия М.К., е намерено на стълбището сред 2 и 3 етаж на блока. Пострадалата Е.К. е живяла на 6 етаж, под жилището на Д.В.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР