Под прикритието на мрака група шарени същества се събраха около

...
Под прикритието на мрака група шарени същества се събраха около
Коментари Харесай

Бременно същество - с 545 яйца - намерено в планината в Ангола. Това е нов вид

Под прикритието на мрака група шарени същества се събраха към каменист басейн на планина в Ангола. Беше размножителният сезон на животното. Дейността обаче беше прекратена от преминаващи учени.

Изследователите се впуснаха в планините Сера да Намба в Южна Африка при няколко изследвания сред 2016 година и 2020 година, съгласно изследване, оповестено на 10 ноември в списанието Vertebrate Zoology. Те потеглиха през нощта по време на дъждовния сезон, с цел да търсят земноводни.

И съумяха.

В дребни басейни и върху влажни камъни откривателите откриха 15 жаби с ясно изразен „ песъчлив часовник- завършен ” модел, се споделя в изследването. Като се вгледаха по-отблизо, те схванаха, че са разкрили нов тип: Poyntonophrynus nambensis, или дребната крастава жаба Namba.

Малката жаба Namba се смята за „ междинна “ и доближава към 1,4 инча, споделиха откривателите. Има „ крепко “ тяло, забележими брадавици и „ груба “ текстура на кожата. Женските жаби са „ по-големи и по-груби от мъжките “.

Снимките демонстрират дребната жаба Namba. Като цяло тялото му е кафяво сиво с някои по-светли бежови петна и по-ярки оранжеви петна. На гърба си жабата има по-бледо леке, което откривателите разказват като „ с форма на песъчлив часовник “.

Малките жаби Namba живеят в скалисти планински региони, заобиколени от пасища, се споделя в изследването. Те бяха открити да се развъждат и чифтосват във влажна среда. Снимка демонстрира една от тези среди, каменист басейн.

Една женска жаба е открита бременна с 545 яйца и по-късно е родила в плен, споделиха откривателите. Снимка демонстрира тези черно-бели яйца.

Новият тип е открит единствено към планините Serra da Namba сред височини от към 5700 фута и към 6000 фута, съгласно изследването. Изследователите споделиха, че са кръстили новия тип на тази област, където е открит.

Планините Serra da Namba са в провинция Cuanza Sul, по продължение на западното крайбрежие на Ангола. Ангола граничи с Атлантическия океан на запад, Демократична република Конго на север, Замбия на изток и Намибия на юг.

Новият тип беше разпознат по своята багра, шарка и други фини физически признаци функционалности, се споделя в изследването. ДНК анализът откри, че новият тип има сред към 6% и към 12% генетична дивергенция от други дребни крастави жаби.

Изследователският екип включваше Нинда Баптиста, Педро Ваз Пинто, Чад Кийтс, Хавиер Лобон-Ровира, Шели Едуардс и Марк-Оливър Рьодел. Изследователите откриха и втори нов тип дребна жаба.

Бременно творение — с кожа, сходна на „ шкурка “ – намерено като нов тип в Ангола

Намерено безкрако планинско създание с „ яка “ под канара в Ангола. Това е нов тип

Създание със „ здрави “ нокти, открито дебнещо пред черква в Индия. Това е нов тип

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР