Под натиска на дясно-центристката опозиция кметицата на румънската столица Габриела

...
Под натиска на дясно-центристката опозиция кметицата на румънската столица Габриела
Коментари Харесай

Кметицата на Букурещ отмени свое решение под натиска на протестиращата опозиция

Под натиска на дясно-центристката съпротива кметицата на румънската столица Габриела Фиря бе принудена да анулира решението си за организирането на коледен базар на площад „ Виктория “, където нормално се организират антиправителствените демонстрации.

Както заяви организация Аджерпрес, няколко десетки стачкуващи влязоха в конфликти с полицията на прошка, където столичните управляващи подготвяха откриването на коледния базар. Манифестантите се пробваха да срутен загражденията, само че бяха спрени от чиновници на жандармерията. Според техен представител на площада е имало единствено 20-30 протестиращи с знамена и високоговорители.

Опозицията към този момент упрекна кметицата, която е от ръководещата Социал-демократическа партия, че с решението си за базара се стреми да блокира митингите на площада, където се намира Министерския съвет. Самият министър председател Михай Тудосе, който е съпартиец на Габриела Фиря, също не утвърди решението й – той сподели, че определеното място за базара „ не е най-хубавата концепция “.
В резултата Фиря разгласи, че след случая ще реалокира базара на друго място, само че предизвести, че кметството ще заведе иск против лицата, развалили общинско имущество и нарушили провеждането на законно мероприятие.

БГНЕС напомня, че последните два месеца на площада се състояха всеобщи митинги против законодателните опити на ръководещите да облекчат ориста на наказани или обвинени в корупция лица. /ТАСС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР