Под наблюдението на Окръжна прокуратура-Кърджали се провежда разследване за причиняване

...
Под наблюдението на Окръжна прокуратура-Кърджали се провежда разследване за причиняване
Коментари Харесай

Разследват причинена смърт по непредпазливост на 83-годишна жена при ПТП

Под наблюдението на Окръжна прокуратура-Кърджали се организира следствие за причиняване на гибел по несъобразителност на 83-годишна жена, в резултат на нарушение на разпоредбите за придвижване при ръководство на моторно транспортно средство от 15-годишен лидер.

Установено е, че на 04.07.2022 година към 21,00 часа, малолетният А.И., на 15 години, от гр. Кърджали, е взел от вкъщи си ключовете на лек автомобил, оставен на предпазване на пълновръстен член на семейството му. След като привел транспортното средство в придвижване, малолетният подхванал ръководството му в гр. Кърджали, в региона, в който живее. Прибирайки се към дома си, А.И. възприел на пътя стара жена, която се придвижвала пешком, не съумял навреме да спре и последвал удар на транспортното средство с пешеходеца.

По-късно същата вечер потърпевшата е умряла.

Разследването по делото е почнало на 04.07.2022г. с осъществяването на оглед на местопрестъпление. Проведени са разпити на очевидци, назначена е съдебномедицинска експертиза, която да откри аргументите за гибелта на потърпевшата. Предстои събиране на гласни доказателства, както и назначение на правосъдна автотехническа експертиза.

От ОП-Кърджали е направено писмо до Дирекция „ Социално подкрепяне “- гр. Кърджали за преценка по отношение на нуждата от предприемане на дейности за използване на ограничения по Закона за протекция на детето. Основание за това са дали откритите досега обстоятелства, че малолетният А.И. и в други случаи е управлявал моторно транспортно средство.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР