Почти всички контакти между правителствата и ведомствата на Русия и

...
Почти всички контакти между правителствата и ведомствата на Русия и
Коментари Харесай

Русия се жалва: Финландия прекъсна всички контакти с нас

Почти всички контакти сред държавните управления и ведомствата на Русия и Финландия са прекъснати по самодейност на Хелзинки. Това съобщи съветският дипломат във Финландия Павел Кузнецов, представен от ТАСС.

" През последните месеци нашите финландски - до неотдавна положителни - другари направиха всичко допустимо, с цел да се уверят, че големият капацитет на двустранното ни съдействие, насъбран през последните десетилетия на всички равнища и във всички области, на процедура е престанал да съществува. По самодейност на финландците всички междуправителствени и междуведомствени контакти са замразени ", посочи той.

По негови думи двустранното търговско-икономическо съдействие сред страните също се е сринало - финландският бизнес напуща съветския пазар, а съветският бизнес " систематично е изтласкван от Финландия ".

" Всички планове и връзки в региона на науката, образованието, културата и спорта са прекъснати. Прекъснати са контактите сред районите, побратимените градове и публичните организации. Следователно няма какво да се утежнява повече ", акцентира съветският посланик.

Той предизвести, че Москва ще " ще бъде принудена " да предприеме ответни ограничения, в случай че на територията на скандинавската страна се появят военни бази на НАТО и тежки настъпателни оръжия.

Кузнецов изрази вяра, че финландското управление е наясно, че " сходен процес на събитията не дава отговор на ползите на самата Финландия ".

След години на боен неутралитет в този момент Финландия кандидатства за присъединение към НАТО заради опасения, че Русия може да нахлуе, както направи в Украйна на 24 февруари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР