Почти в половината от изследваните 95 клинични проби в Националния

...
Почти в половината от изследваните 95 клинични проби в Националния
Коментари Харесай

Вече в половината изследвани за опасни щамове проби у нас откриват Делта варианта

Почти в половината от изследваните 95 клинични проби в Националния център по заразни и паразитни заболявания са засекли Делта разновидността на ковид, прочут още като индийски, оповестиха в сряда от здравното министерство.

Открити са 43 случая на Делта вид, един случай на Бета вид, прочут като Южноафрикански, и останалите са от преобладаващия до момента – английски вид.

“Анализирани са общо 95 клинични проби, при 93 от тях се откриха вирусни разновидности с нараснало значение за публичното здраве, от тях: 49 (51.6%) са B.1.1.7 Алфа (британски), 43 (45.3%) са B.1.617.2 Делта (индийски) и 1 (1.1%) е B.1.351 Бета (южноафрикански). Пробите са взети от пациенти с ковид в интервала 01-25 юни 2021 година и са от 14 области на страната “, оповестяват здравните управляващи.

Трима души, при които е открит Делта разновидността на ковид са умряли.

Данните демонстрират, че Делта разновидността стартира да циркулира все по-сериозно в страната. За съпоставяне предишни данни от интервала 6-14 юни демонстрираха, че от 200 направени проби 190 са с английски вид на ковид, едвам 7 - с " Делта " и още веднъж една - с южноафриканския вид ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР