Почти повсеместно, особено в Европа, българските училища зад граница са

...
Почти повсеместно, особено в Европа, българските училища зад граница са
Коментари Харесай

Българските училища в чужбина също преминали към онлайн обучение

Почти навсякъде, изключително в Европа, българските учебни заведения зад граница са минали към онлайн образование. Преходът към отдалечено образование към този момент е в ход и в Съединени американски щати.

Това съобщи пред БНР Ирина Владикова, ръководител на Асоциацията на българските учебни заведения в чужбина и шеф на учебното заведение във Виена.

Владикова открои както бързата реакция на просветното министерство да стартира отдалечено образование, по този начин и жеста на издателствата и онлайн платформите да дават гратис просветително наличие.

" Тази смяна на ритъма на работа с децата стана доста гладко, доста бързо. Много бързо се реагира. Ресурсите незабавно бяха пуснати. Много от нашите учебни заведения към този момент практикуват онлайн образование. За тях е по-лесно. Други в този момент навлизат в тази област. И ние се учим ", изясни тя.

Ирина Владикова добави, че образователният развой в Австрия като мярка против ковид е бил спрян малко по малко и последователно.

Припомняме, причина за неочакваното въвеждане на отдалеченото образование е оповестеното на 13 март изключително състояние и затварянето на учебните заведения и университетите, както и рекомендацията да ограничим излизането си за период от две седмици. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР