Почти половината тийнейджъри усещат, че са пристрастени към социалните медии,

...
Почти половината тийнейджъри усещат, че са пристрастени към социалните медии,
Коментари Харесай

Анализ: Почти половината тийнейджъри са зависими от това

Почти половината младежи усещат, че са пристрастени към обществените медии, демонстрира разбор на откриватели от Кеймбриджския университет, цитиранот ДПА.

Първите резултати от проучването са разказани като " поразителни ", а учените са на мнение, че връзката на някои хора със обществените медии може да бъде " сходна на поведенческа взаимозависимост ".

Екипът проучва данни от изследване на Лондонския университет, като наблюдава живота на повече от 18 000 бебета, родени във Англия през 2000 и 2001 година Изследователите установяват, че 48% от участващите в изследването им 7022 души са съгласни или изцяло съгласни с изказванието: " Мисля, че съм привързан към обществените медии ".

Данните са събрани сред януари 2018 година и март 2019 година, когато следените са били на 17 години.

Сред далите отговор, че са пристрастени по-голям е дялът на девойки (57%) спрямо момчетата (37%).

" Не твърдим, че хората, които споделят, че се усещат пристрастени, са пристрастени. Но не е прелестно да усещаш, че нямаш власт над личното си държание и е поразително, че толкоз доста хора се усещат по този начин ", споделя дипломантката от Кеймбриджския университет Джорджия Търнър, която управлява разбора.

Тя добави, че проучванията, които одобряват, че " така наречен взаимозависимост към обществените медии " може да следва същата рамка като тази на наркотичната взаимозависимост, " евентуално са прекомерно опростени ".

" Може да се окаже, че за някои хора връзката със обществените медии е сходна на поведенческа взаимозависимост ", споделя тя.

Работата на Търнър продължава, само че анализът не е минал през критика и не е оповестен публично, отбелязва Българска телеграфна агенция, представени от " 24 часа ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР