Почти на 100% съм уверен, че има замесени служители на

...
Почти на 100% съм уверен, че има замесени служители на
Коментари Харесай

Бойко Найденов за инцидента в Бургас: Вероятно има замесени служители на полицията

Почти на 100% съм убеден, че има забъркани чиновници на полицията, които обезпечават напредване на незаконни мигранти от едната до другата граница. Това разяснява Бойко Найденов, някогашен шеф на Националната следствена работа по Nowa News във връзка случая със починали служители на реда в Бургас. 

" Със сигурност превозващите незаконните мигранти са свързани с други, които са дали гаранции, че нямат да бъдат проверявани. Ако приемем, че 4000-5000 лв. се заплаща от мигрант на човек, можем да си представим за какви суми става въпрос. Странно е, че Министерство на вътрешните работи реагира по този начин постфактум. Ведомството би трябвало да има внедрени сътрудници в тези мрежи и да знае кой обезпечава незаконно прекосяване. Не може да опиташ да спреш автобус с кола. Ръководителите на починалите служители на реда би трябвало да носят отговорност, че униформените са назначени, без да знаят какво вършат ", счита Найденов. 

Според него казусът е в неналичието на професионализъм в управлението на Министерство на вътрешните работи. " Тичаме след случая и след 3-4 дни той се не помни. В рейса с мигранти можеше да има и взривни субстанции. Бюджетът на Министерство на вътрешните работи е над 2 милиарда лв.. Но те не правят своята работа. Същото може да се каже и за правосъдната система. Министерство на вътрешните работи не трябва да работи с акции. Служителите би трябвало да бъдат добре готови. Ведомството би трябвало да се раздели на обособени служби, другояче се губи връзката ", счита още Найденов. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР