Почти като във виц депутатите решиха да се съберат извънредно,

...
Почти като във виц депутатите решиха да се съберат извънредно,
Коментари Харесай

Ами сега?! Станислав Цанов „свиква“ извънредно депутатите по време на предизборната им ваканция

Почти като във анекдот депутатите взеха решение да се съберат изключително, по време на предизборната почивка, с цел да изслушват… Станислав Цанов.
Гостът, показан на уеб страницата на Народното събрание с думите „ Станислав Цанов – поддържащ собствен ютуб канал “ ще приказва по въпросите за сигурността на машинното гласоподаване.
Спорното чуване ще се случи на първото съвещание всъщност на новосъздадената краткотрайна комисия за изследване на всички обстоятелства и условия, свързани със сигурността на машинното гласоподаване, предава Лупа.
Създаването на комисия бе самодейност на Българска социалистическа партия, която се осъществя броени дни преди старта на предизборната акция. Членове на комисията станаха 12 души, които за работата си ще получат в допълнение заплащане. А работата им, видно от дневния ред на Народното събрание, е чуване на някогашен водещ на ТВ „ Алфа “ на Волен Сидеров и сегашен ютубър със противоречиво наличие в платформата.
Временната комисия ще е с краткотраен началник, защото ръководител не бе определен. Затова дневният ред и свикването на комисията става с предписание на ръководителя на Народно събрание Росен Желязков или посочен от него член на комисията.
Левицата продължава да изяснява срутва в изборните си резултати с въведеното машинно гласоподаване. През януари с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия Изборният кодекс бе напълно прекроен, а хартиеното гласоподаване – възобновено. Това обаче не докара до растеж в резултата на Българска социалистическа партия.
За съпоставяне, на вота на 2 октомври 2022 година, преди измененията в Изборния кодекс, Българска социалистическа партия получи 232 958 гласа, или 9,30%. На вота на 2 април 2023 година, след измененията в Изборния кодекс, партията на Нинова се срутва до 225 914 гласа, или 8,93%.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР