Почти година и половина след убийствота на 63-годишния Никола Колев,

...
Почти година и половина след убийствота на 63-годишния Никола Колев,
Коментари Харесай

Какво се случва с Киро Принца убил Кольо Дългия?

Почти година и половина след убийствота на 63-годишния Никола Колев, основен готвач на оборотния ресторант „ Принц Кирил “ в Стария Несебър, Окръжната прокуратура в Бургас промени обвиняването против предприемача Кирил Христов (на 60 г.), който самичък се съобщи в полицията след закононарушението.

Колев бе убит от упор с револвер „ Зиг Зауер “ в средата на април м.г. Убийството е осъществено в автомобил, паркиран пред ресторанта. Срещу Кирил Христов, прочут в Несебър като Киро Принца, бе повдигнато обвиняване по чл.115 от НК- за съзнателно ликвидиране. Христов бе арестуван, само че броени дни по-късно съдът в Бургас- изненадващо за мнозина, го пусна под домакински арест.

Този месец магистратите сервираха и още една изненада-разследването претърпя поврат, откакто с решение на прокурор Румяна Славова, обвиняването против Принца бе преквалифицирано до ликвидиране по несъобразителност. За това закононарушение, законът планува единствено 6 години затвор, освен това в най-тежкия случай. Славова решила, че наличните експертизи и събраните обстоятелства, давали задоволително учредения за по-леко обвиняване против Христов. Материалите по случая към този момент са изпратени в Районната прокуратура в Несебър. Оттам би трябвало да преценяват ще възразят ли против това решение.

Адвокатът на обвинения дефинира убийството на готвача като " пиянска простотия ". В деня на случая двамата пили на Даляна, а по-късно се пренесли в ресторанта, а при определянето на мярката за неотклонение на принца представител на държавното обвиняване акцентира, че убийството Кирил Христов е траял да пие алкохол. Кръвната проба, която му е взета 10 часа след нещастието, посочила 1,15 промила алкохол в кръвта му. Тогава от прокуратурата оповестиха, че във съдбовната вечер Христо е стрелял и преди патрона да убие Колев, само че изстрелите били към кашпа. Сега позицията на държавното обвиняване претърпя поврат.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: burgasinfo.com
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР