Почти двойно е увеличението на кандидатите за едно учителско място

...
Почти двойно е увеличението на кандидатите за едно учителско място
Коментари Харесай

Почти двойно са се увеличили кандидатите за учителски места в Пловдивско

Почти двойно е нарастването на претендентите за едно учителско място през последните две години, в това число и за дребните обитаеми места и учебните заведения с по-предизвикателен подтекст. Това регистрира вътрешно изследване на фондация " Заедно в час " измежду учебни заведения в цялата страна, в това число и такива от област Пловдив. 

" Пандемията и несигурността в доста стопански браншове предизвикаха повече хора, които преди години са приключили педагогичен специалности, да се върнат към учителската специалност. Тази конкуренция обаче не е напълно с позитивен знак, тъй като прави още по-предизвикателен процеса на асортимент за шефовете да изберат най-подходящите претенденти, които са най-добре готови за работа в подтекста на актуалното обучение. ", споделя Гергана Ефремова, старши експерт " Стратегически партньорства " в " Заедно в час ".

Ефремова добавя, че доста от шефовете споделят, че претенденти, които официално дават отговор на критериите за предопределение в учебно заведение, не постоянно имат верните настройки, мотивация и подготовка, които са водещи за триумфа на един преподавател и неговата добавена стойност за учениците.

Специално за директорите  " Заедно в час " провежда уебинар на тема  " Как да намираме и задържаме стимулирани учители " на 13 април от 17:00 ч. Онлайн събитието е гратис, като изисква предварителна регистрация тук. В него дълготраен шеф и наставник на учители от Заедно в час ще споделят практични препоръки и рекомендации по тематиката.

Именно предварителната прецизна селекция и модерна педагогическа подготовка, която обезпечава " Заедно в час " за учителите в своята стратегия " Нов път в преподаването ", са причина от ден на ден шефове от цялата страна да се доверяват на организацията и да търсят партньорство. 

Всички държавни и общински учебни заведения от област Пловдив могат да подават поръчки за авансово подбрани и подготвени учители от програмата, които да стартират работа в учебно заведение през септември 2022 година

Заявките за нови учители се одобряват на уеб страницата на  " Заедно в час ". 

Програма " Нов път в преподаването " е отворена за партньорство с всички учебни заведения, в които управлението и преподавателския колектив имат вяра и работят за триумфа на всички възпитаници. Програмата е подобаваща за учебни заведения, които самодейно работят за позитивна смяна в българското обучение, подготвени да поддържат млади и стимулирани сътрудници и да ползват новаторски практики.

" Учителите в програмата получават от " Заедно в час " особено създадени образования, менторска поддръжка, благоприятни условия за кариерно развиване, потребни запаси, професионални контакти и мощни другарства. От 2020 година в програмата са въведени и специфични модули за дейно преподаване в онлайн среда, които се правят оценка високо от шефовете на учебните заведения сътрудници. Всичко това са преимущества, от които се възползват и учебните заведения, в които учителите стартират работа ", споделя още Гергана Ефремова.

В област Пловдив " Заедно в час " работи от своето основаване и първия випуск учители от стратегия " Нов път в преподаването " през 2011 година През актуалната образователна година в района преподават 16 учители от програмата в 9 учебни заведения сътрудници на " Заедно в час " в Пловдив, Първомай, Ръжево Конаре, Христо Даново, Караджово, Граф Игнатиево и Дълго поле. Много от възпитаниците на програмата също не престават да преподават в региона.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР