Почти две трети от българите смятат, че държавата трябва да

...
Почти две трети от българите смятат, че държавата трябва да
Коментари Харесай

68% от българите са за намеса на държавата при риск за детето

Почти две трети от българите считат, че страната би трябвало да се намеси, когато за децата има риск и не се поставят нужните грижи. Това заяви в " Още от деня " социологът Радостина Ангелова от " Глобал Метрикс ".

Ангелова уточни, че за първи път се регистрира толкоз огромен публичен интерес към обществени политики и изключително към тези за децата. У обществото има мощно очакване страната да има присъединяване, а зад страховете стои съмнение към работата на институциите, които са натоварени с реализирането на тези политики.

Според Ангелова е значимо разговорът по бъдещата Стратегия за децата, чието създаване беше спряно от премиера Бойко Борисов би трябвало да продължи.
Радостина Ангелова, социолог: Диалогът би трябвало да е по-конкретен и по-същество. Освен това институциите с работата и контролните си механизми би трябвало да подсигуряват качеството на обществените политики. Те би трябвало да покачат доверието и да завоюват жителите на своя страна.


Проучването демонстрира, че 68% са за присъединяване на страната.

78 на 100 от запитаните считат, че при съществени физически санкции и пострадване на детето страната би трябвало да се намеси със наказания. При по-леки форми на принуждение като обиди 28% не намират потребност от присъединяване на институциите.

Анкетираните се разграничават по това какви ограничения би трябвало да се вземат в този случай, като най-вече хора (37%) избират страната да обезпечава поддръжка на фамилиите, както и съвещания, тъй че родителите да могат да схванат казуса с насилието върху своите деца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР