Почти девет месеца след епичния полуфинал в Мелбърн, Рафаел Надал

...
Почти девет месеца след епичния полуфинал в Мелбърн, Рафаел Надал
Коментари Харесай

Гладиаторска битка! Целият свят ще говори дълго за този мач! Григор Димитров се бори като истински лъв срещу Надал и

Почти девет месеца след епичния полуфинал в Мелбърн, Рафаел Надал и Григор Димитров отново изиграха превъзходен мач, само че за жалост още веднъж Матадора се поздрави с успеха. След 6-3 4-6 6-1 международният №1 лиши опцията на Григор за втора поредна година да играе на край на мощния шампионат China Open. Така българинът остава с една победа от 10 мача против именития си противник, написа " Тенис Кафе ".

Григор стартира мача сковано, а от другата страна на мрежата Надал демонстрираше експанзия още от първите разигравания. Матадора взе първите си две подавания на нула за 2-1, след което проби. Димитров направи двойна неточност за първия брейкбол в мача за 30-40, след което не устоя на канонадата от форхенди на Матадора и изкара бекхенд в навън.

В седмия гейм Григор пропусна отлична опция да навакса пробива закъснение. Водещият ни тенисисист си обезпечи два шанса при 15-40, само че с прецизна къса и уинър от бекхенд Рафа оцеля, след което взе подаването си – 5-2. С гейм на нула българинът се задържа още малко в сета, само че на собствен начален удар международният №1 го завърши с 6-3 по-късно повече от половин час на корта.

Началото на втората част бе допустимо най-неприятното за Димитров, който бе доста неуверен и позволи пробив на нула. Вторият гейм мина през дюс, само че не и през опция за Григор да реализира рибрейк.

Надал стигна до нови два шанса да пробие в третия гейм, само че първата ни ракета се измъкна с помощта на сервиса си. В четвъртия гейм проблесна вярата, откакто Димитров измъкна гладиаторско разиграване за 30-40, само че по-късно не съумя да откри отговор с ретурите си на началния удар на международния №1 – 1-3.

Григор не се отхвърли и най-сетне проби подаването на Надал в шестия гейм. След нови два пропуснати брейкбола, Димитров си заслужи трети, като този път пласира нападателен ретур, след който съперникът му изкара в навън форхенд с рамката. Това даде голям подтик в играта му и в десетия гейм нашият имаше първи сетбол при 5-4 и 30-40 на ретур, само че последва перефектно сервиране от Матадора. След няколко дюса се отвори и втора опция за затварянето на сета и този път Григор беше безмилостен с сполучливо излизане на мрежата – 6-4.

Решителната част започва с маратонски гейм, в който Димитров отрази 4 брейкбола, само че на петия бе продънен. Затвърждаването на пробива бе доста мъчно, само че Надал се измъкна от 30-40 и поведе с 2-0. Малко по-късно Рафа към този момент водеше с два затвърдени пробива и 4-0, само че действително резултатът не отразяваше протичащото се на корта, където се водеше борба за всяка точка, само че испанецът бе непреклонен във основните моменти.

Григор отхвърляше да преклони глава и в шестия гейм стигна до 0-40 и три благоприятни условия да върне единия брейк, само че Надал още веднъж се измъкна. Това бе и последната съпротивителна мощ, която бе останала на българина и срещата завърши  с нов пробив за 1-6.

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР