Почти 98% от докладваните наблюдения на НЛО могат да бъдат

...
Почти 98% от докладваните наблюдения на НЛО могат да бъдат
Коментари Харесай

НАСА за НЛО-то: Само 5% от срещите са наистина аномални

Почти 98% от докладваните наблюдения на НЛО могат да бъдат обяснени, само че неналичието на висококачествени данни и фрагменти попречва способността на откривателите да приложат „ прецизен теоретичен надзор “ при разкриването на мистериите.

Това стана ясно от първия обществен панел на НАСА по отношение на неидентифицираните летящи обекти.

Независимият проучвателен екип на НАСА за неидентифицирани аномални феномени (UAP) – известни преди като неидентифицирани летящи обекти (UFO) – сподели, че разделянето на обстоятелствата от измислицата е приоритет, само че че „ несистематичното и фрагментирано “ събиране на данни и стигмата, обвързвана с докладването на такива наблюдения досета е била забележителна спънка.

„ За да разберем по-добре UAP, е належащо целево събиране на данни, изцяло култивиране на данни и постоянни разбори. Дори тогава няма гаранция, че всички наблюдения ще бъдат обяснени “, сподели ръководителят на глупата Дейвид Спергед, представен от The Times.  „ Съществува същинска стигма измежду хората, докладващи за събития, и макар обширните старания на НАСА да понижи тази стигма, произходът на доста UAP остава неразбираем. Смятаме, че и доста обекти остават недокладвани. Ако би трябвало да обобщя в един ред това, което усещам, че сме научили, това е: „ Имаме потребност от висококачествени данни. “

16-членният теоретичен панел включва някои от водещите международни учени, анализатори на данни и експерти по изкуствен интелект, както и специалисти в галактическото пространство и авиацията. Той беше основан предходната година, с цел да изследва срещи с НЛО от чисто научна позиция и да измисли по-добри способи за привличане и съгласуване на бъдещи следствия благодарение на твърди данни, технологии и научни принадлежности. Окончателният му отчет би трябвало да бъде оповестен това лято.

Докато групата на НАСА управлява цивилната, некласифицирана страна на напъните, Министерството на защитата на Съединени американски щати също свика държавен орган предходната година – Службата за разрешаване на аномалии във всички домейни (AARO) – с цел да изследва UAP в съгласуваност с разузнаването и военните общности.

„ За 17 години са докладвани към 800 UAP, само че единствено 2 до 5% се смятат за „ евентуално в действителност аномални “, на мнение е доктор Шон Къркпатрик, началник на AARO.

Чрез анализиране на фактори като топлинните и светлинни условия, по време на среща с UAP, някои произшествия могат да бъдат обяснени. Сателитите или далечните самолети, да вземем за пример, може да наподобяват по-близо, в сравнение с са, и да основават усещането, че са нещо по-зловещо, а датчиците или камерите могат да основават илюзията за „ вибриране “ и да дават подправена вероятност. Някои може да са атмосферни феномени като спрайтове — електрически разряди над буреносни облаци.

„ Това е тип нещо, което може да ви излъже или да даде неправилни усещания “, изяснява Къркпатрик.

Когато НАСА свика групата си предходната година, тя съобщи, че „ няма доказателства, че UAP са извънземни “. Но поради напъните си да приложи научна обосновка към необясними феномени, членовете на панела са били изправени пред „ обезсърчаващ “ тормоз онлайн, споделиха водачи на галактическата организация.

Етикети: НасаНЛО
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР