Почти 70 души на ден са се включвали в списъка

...
Почти 70 души на ден са се включвали в списъка
Коментари Харесай

По 70 нови супербогаташи всеки ден през 2023 г.

Почти 70 души дневно са се включвали в листата на към супербогаташите през предходната година, разкри Knight Frank. Като такива се дефинират тези със стойност на благосъстоянието от най-малко 30 милиона $.

Новите членове усилиха международния брой на хората с висока чиста стойност, с 4,2% до към 627 000. Това демонстрират данни на консултантската компания за недвижими парцели в последния си отчет за благосъстоянието Knight Frank.

Северна Америка регистрира най-бърз напредък измежду районите в света, като хората с благосъстояние над 30 милиона $ се увеличи със 7,2%.

Това е поради мощното показване на американските акции и стопанска система на Съединени американски щати, на фона на охлаждането на инфлацията, очакванията за прогрес в региона на изкуствения разсъдък и други Безработицата пък е на историческо ниски равнища сега.

За заможните хора положителни вести бяха повишаването на други активи.

Златото нарастна с 15%, биткойна скочи със 155%,

стойностите на жилищните парцели на най-големите пазари в света се покачиха с 3,1%, а наемите се покачиха тройно от дълготрайния междинен ритъм, съгласно Knight Frank.

Поколението на милениалите става все по-богато

Knight Frank предвижда скок от 28% в общия брой на богатите хора през идващите пет години,

като преди всичко ще е Индия, следвана от Китай.

Компанията разгласи прехвърлянето на $90 трилиона активи от по-старите генерации към милениалите през идващите две десетилетия, което се чака да сътвори " най-богатото потомство в историята ", се споделя в отчета.

По сексуален симптом дамите съставляват единствено 11% от богаташите 

в света с над 30 милиона $, макар че това е нарастване от 8% преди по-малко от 10 години.

Богатите хора от поколението на Бейби бумърите наподобяват по-песимистично настроени към пазарите и стопанската система, като единствено 52% предвиждат, че благосъстоянието им ще нарасне през идната година, в съпоставяне със 7% от интервюираните членове на Gen Z.

По-малко от 10% от бейби бумърите споделят, че чакат да си купят дом тази година, спрямо над от 20% от милениалите.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР