Почти 300 милиона ученици по целия свят са изправени пред

...
Почти 300 милиона ученици по целия свят са изправени пред
Коментари Харесай

Коронавирусът остави 300 млн. ученици вкъщи

Почти 300 милиона възпитаници по целия свят са изправени пред разновидността седмици да си стоят вкъщи, като Италия стана следващата страна, която затваря учебните заведения поради смъртоносния нов ковид.

Повече от 95 000 души са били инфектирани, а над 3200 са умрели по целия свят от вируса, който към този момент е достигнал до повече от 80 страни и територии.
По-голямата част от смъртните случаи и инфекциите в международен мащаб са в Китай, където вирусът се появи за пръв път в края на предходната година, което подтиква страната да сложи под карантина цели градове, краткотрайно да затваря заводи и да затваря учебните заведения за неопределен срок.
С разпространяването на вируса и други страни ползват изключителни ограничения, като ЮНЕСКО сподели в сряда, че 13 страни са затворили учебните заведения, което визира 290,5 милиона деца, до момента в който девет други са ползвали локално преустановяване на образователните занимания.
Докато краткотрайните затваряния на учебни заведения по време на рецесии не са нещо ново, шефката на ЮНЕСКО Одри Азулай съобщи, че " световният мащаб и бързината на актуалните проблеми в образованието са невиждани и в случай че продължат, биха могли да застрашат правото на обучение ".
Италия в сряда подреди учебните заведения и университетите да затворят до 15 март, като ускори реакцията си, когато в народен мащаб броят на смъртните случаи се усили до 107, най-смъртоносната зараза отвън Китай.
Южна Корея, страната с максимален брой случаи отвън Китай - близо 6 000 - отсрочи началото на образователния период до 23 март.
В Япония съвсем всички учебни заведения са затворени, откакто министър председателят Шиндзо Абе прикани образователните часове да бъдат анулирани през март. Сега ще има пролетна почивка, планувани за края на март до началото на април.
Около 120 учебни заведения затвориха тази седмица във Франция в региони с максимален брой инфекции.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР