Почти 2000 лекари в Московска област са се заразили с

...
Почти 2000 лекари в Московска област са се заразили с
Коментари Харесай

Близо 2000 лекари в Москва заразени с коронавирус

Почти 2000 лекари в Московска област са се заразили с ковид, като 16 от тях са умряли, заяви началникът на опазването на здравето в района Светлана Стригункова, представена от РИА Новости. По думите ѝ общо 22 500 лекари работят с пациенти с ковид в региона на съветската столица - лекари, фелдшери и младши медицински личен състав, предава БГНЕС.

" 9% от лекарите се разболяха ", разгласи Стригункова.

Около 280 студенти от медицински колежи, приключили нужното образование, работят като доброволци в незабавните отделения в Москва. На помощ се притекоха и военните лекари. В района досега са приети в болница 9500 души, а 18 500 пациенти с COVID-19 се лекуват вкъщи, като 36% от тях имат признаци.

Същевременно стана ясно, че всеобщите проби на цялото население в китайския град Ухан за съществуването на COVID-19 ще бъдат безусловно безвъзмездни за жителите. Това оповестиха от здравния комитет на града, от който потегли световното разпространяване на инфекцията предишния декември.

Оперативният щаб на Ухан в китайската провинция Хубей даде напътствие да се направи скрининг на цялото население в границите на 10 дни след откриването на нови инфекции в града. Масовите проби започнаха на 14 май.

" Разходите се разпределят сред градската администрация и региона. Жителите на града не би трябвало да заплащат нищо ", се споделя в изказването.

Отбелязва се, че решението за всеобщо тестване е взето заради обстоятелството, че в града всеки ден се откриват безсимптомни носители, които въздействат на естествения живот на хората и провокират страхове.

Тестването ще се организира на правилото " когато е допустимо и по избор ". Кръгът от хора, които ще бъдат тествани, включва непрекъснати и краткотрайни поданици на града, които не са били тествани преди. В същото време приоритет ще бъде даден на региони, в които преди е имало огнища на болестта или където има централизация на по-възрастни жители
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР