Почти 2 години след началото на разследването по Барселонагейт и

...
Почти 2 години след началото на разследването по Барселонагейт и
Коментари Харесай

Най-сетне се търси пране на пари в Кипър по Барселонагейт

Почти 2 години след началото на следствието по " Барселонагейт " и 8 месеца след общественото изказване, че спецпрокуратурата работи по пране на пари, стана ясно, че ведомството е изпратило предишния четвъртък европейска заповед за следствие до Кипър за откриване на банкова загадка и даване на данни от локалния Търговски указател. Това заяви довечера по Нова телевизия представителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев. Целта на тв присъединяване му бе да убеди феновете, че вътрешният министър Бойко Рашков не е прав, като упреква прокуратурата, че съзнателно бави следствията, свързани с някогашния министър председател Борисов. И да заплаши, че следствието ще блокира, в случай че се закрие спецпрокуратурата, каквито са проектите на новите ръководещи. Говорителят Кръстев бе изключително спестовен в шерването на детайлности за по думите му  " интезивната активност на прокуратурата ", тъй като може да се осуети " разкриването на обективната истина ". " Заповедта за Кипър е обвързвана със подозрението, че се перат пари от България, през Кипър към Испания ", заяви Кръстев. Въпросното подозрение е реалност, още като гръмна абсурдът за къщата, мис " Бикини ", фиктивния брачен партньор и бутика за фешън облекла.

В средата на седмицата избухна неприсъствен скандал сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата кой какви документи е получил от Испания по проблема " Барселонагейт ". Говорителят Кръстев още веднъж съобщи, че испанският отчет, пратен до Министерство на вътрешните работи, няма подписи, няма създатели. Не е ясно кой и за какво го е правил и заключи, че евентуално става дума за оперативна информация на испанското Министерство на вътрешните работи до нашето. Лицата, посочени в този отчет (Бойко Рашков сподели, че са Йордан Христов, Илиян Минев-Мацола, Бойко Борисов, бел. ред. ), не са вест за прокуратурата и са разпитани към този момент. По мотив разпита на Борисов представителят съобщи следното: " През октомври 2021 година е осъществен разпит на разположение, което е заемало висша държавна служба, а точно някогашният министър председател Борисов. Други политици не се разпитвани. Други обществени персони не са викани, в случай че госпожа Йовчева може да бъде наречена обществена персона. ". Едва предходната седмица бе обявено, че Йовчева е разпитвана предходната есен за къщата в Барселона. Говорителят още веднъж отхвърли всякаква детайлности, с цел да не накърни " разкриването на обективната истина. "  

Той акцентира, че испанската информация, пратена им и от Министерство на вътрешните работи, и от ДАНС, не може да послужи като доказателство по следствието. В нея имало медийни фотоси, за които прокуратурата не знае дали са същински, само че можело да се допусна, че на едната се виждат двама души, единият е по спортен екип и приличал на Бойко Борисов. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР