Почитателите на ще могат да се докоснат до непоказвани досега

...
Почитателите на ще могат да се докоснат до непоказвани досега
Коментари Харесай

В космоса на Дейвид Боуи: непоказван архив на поп иконата ще бъде изложен в Лондон

Почитателите на ще могат да се допрян до непоказвани до момента архивни предмети и документи. Музеят " Виктория и Албърт " в Лондон се снабди с голям списък от 80 000 предмета от имението на Дейвид Боуи, оповестява " Варайъти ".

Музеят е прочут със своите 145 галерии с дължина 11 км., в които се обитават непрекъснати сбирки от над 4 милиона творби на изкуството. Сред сбирките на " Виктория и Албърт " към този момент ще бъде и архивът на Боуи.

Той съдържа ръкописи, писма, ноти, театрални костюми, принадлежности, награди, фотоси, филми, музикални видеоклипове, дизайни на подиуми. Проследява шест десетилетия от живота на актьора и включва непоказвани до момента документи, в които

Архивът ще бъде изложен през 2025 година в особено основания Центъра за проучване на театралните изкуства Дейвид Боуи в Стратфорд. Центърът е продължение на амбициозната акция за преиздаване, която имението на Боуи предприе с Warner Music. Компанията издава няколко архивни албума на артиста всяка година.

От музея не разкриха общата сума, платена за архива, само че споделиха, че това е станало допустимо с подаяние от 10 милиона лири от Blavatnik Family Foundation и Warner Music Group. За съпоставяне, сходен списък на Боб Дилън, състоящ се от 6000 детайла, се оповестява, че е бил продаден за сума сред 15 и 20 милиона $ през 2016 година

 От музея в телефона - по какъв начин галерия за Дейвид Боуи се трансформира в мобилно приложение От музея в телефона - по какъв начин галерия за Дейвид Боуи се трансформира в мобилно приложение

Влиянието на Дейвид Боуи

" Дейвид Боуи беше един от най-великите музиканти и реализатори на всички времена. Музеят " Виктория и Албърт " е разчувствуван да стане страж на неговия необикновен списък и да може да го отвори за обществеността. Новаторството на Боуи в музиката, театъра, киното и модата продължава да въздейства върху образната просвета и да въодушевяват създатели от Джанел Моне, през Лейди Гага до Тилда Суинтън и Раф Симонс ", споделя Тристрам Хънт, шеф на " Виктория и Албърт ".

По време на кариерата си Дейвид Боуи продава към 140 милиона копия от албумите си. Би Би Си и списание " Ролинг Стоун " го подреждат измежду едни от най-влиятелните актьори на всички времена.

Емблематичната му ария " Space Oddity " има мъчно начало. Пускането на сингъла съответствува с излитането на " Аполо 11 " и радио Би Би Си отхвърля да го пусне, до момента в който космонавтите не се завърнат наред. Въпреки това песента бързо попада в топ 5 на Англия. Превръща се в шлагер и остава една от най-знаковите за Боуи.

 Фотогалерия: Фотогалерия: " Дейвид Боуи е "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР