Почитаме паметта на хилядите загинали във войната по пътищата.Българският Червен

...
Почитаме паметта на хилядите загинали във войната по пътищата.Българският Червен
Коментари Харесай

Световен ден в памет на жертвите от пътни инциденти

Почитаме паметта на хилядите починали във „ войната ” по пътищата.

Българският Червен кръст за поредна година се причислява към възпоменанието на жертвите на пътни произшествия, проведено от Министерство на вътрешните работи, Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на сигурността на придвижването по пътищата, Пътна полиция към Групово дело „ Национална полиция “, Националния съвет на религиозните общности в България, Дирекция „ Вероизповедания “ към Министерски съвет, Съюза на българските автомобилисти и други държавни и неправителствени организации.

В цялата страна ще бъдат отслужени молебствия: в петък (16 ноември 2018 г.) – в храмовете на мюсюлманското изповедание; в събота (17 ноември 2018 г.) – в храмовете на еврейската общност; в неделя (18 ноември 2018 г.) – в християнските храмове.

В София панихида заупокой за жертвите на пътнотранспортни катастрофи ще бъде отслужена в храм-паметника „ Св. Александър Невски “ на 18 ноември 2018 година /неделя/ от 11.00 часа.

Резолюция на Организация на обединените нации от 26 октомври 2005 година за повишение сигурността на придвижването по пътищата в целия свят насочва апел към държавните управления и интернационалната общност всяка трета неделя на месец ноември да бъде Ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни катастрофи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР