Починалият след гонка с полицията в Стара Загора Пламен Пенев

...
Починалият след гонка с полицията в Стара Загора Пламен Пенев
Коментари Харесай

Починалият след гонка с полицията в Стара Загора страдал от параноидна шизофрения, лекували го в болница 11 пъти

Починалият след гонка с полицията в Стара Загора Пламен Пенев е страдал от параноидна шизофрения. Мъжът е бил лекуван в болнично заведение 11 пъти, оповестява " 24 часа ". На 30 декември, при гонка с полицията и задържане в града, умря 58-годишният някогашен герой Пламен Пенев.
 
Оттогава прокуратурата ревизира дали полицията има виновност за гибелта на мъжа, като се чака експертиза, която да каже дали има задушаване след изваждането му от колата. От Министерство на вътрешните работи споделят, че са работили по закон, до момента в който околните на Пенев настояват, че полицията е отговорна за случая.
 
Починалият Пенев е работил като вулканизатор на гумено-транспортни летни в рудник " Трояново-север " в Ковачево, който е част от мини " Марица изток ". Днес шефът на рудника Стойко Башалов описа пред публицисти, че от време на време Пенев е бил несъответстващ и си е говорел самичък.
 
Не бил нападателен, само че, с цел да е под надзор работодателят му направил по този начин, че по време на работа до него постоянно да има човек, с цел да не остава самичък. Ходел на съвещания в психиатричната болница в Раднево, само че от там нито удостоверяват, нито отхвърлят това с обяснението, че би трябвало да пазят здравна загадка за пациентите си. Дъщерите на умрелия удостоверяват за психическото му заболяване, само че споделят, че си е пиел медикаментите и не е бил нападателен. Познати на Пенев пък го разказват като " кибритлия ".
 
Параноидната шизофрения се показва с релативно устойчиви налудности, най-често съпроводени от халюцинации, изключително слухови, разясняват психиатри. Сред най-честите параноидни признаци са налудности за гонене, отношение, влияние, благороден генезис, особена задача, телесна смяна, ревност; слуховите халюцинации най-често съставляват гласове, които заплашват или заповядват на болния.
 
В Стара Загора се приказва, че младежи хвърлили пиратка по кучето на умрелия - джак ръсел териер, той ги подгонил и оттова тръгнала историята. Преследването стартира след сигнал от младежите, че Пенев ги е нападнал с нож, оказа се, че нож няма.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР